Blog / Suomeksi · 16.10.2017

Ravintola Seiska, Valtimo

Vaikka nimi Seiska tuottaakin päässä mielikuva siitä sinikeltaisesta juorulehdestä, on Ravintola Seiska Valtimolla täysin kaimansa vastakohta. Tämä laadukas ja hyvän palvelun ravintola osoittautui mitä mainioimmaksi paikaksi käydä syömässä, tässä muuten varsin hiljaisessa kylässä.

Ravintola Seiskan julkisivu


Seiskaan mars!

Minulle suositeltiin taannoin visiittiä tähän ravintolaan, kun jouduin kuluttamaan aikaa Pohjois-Karjalan pohjoispuolella, eikä minulla ollut oikein suunnitelmaa, että mitä tekisin.

Olin paikalla jo hyvissä ajoin ennen lounasta, ja olin tietenkin heti vaativa. Tarjolla oli listalta hampurilaisateria, mutta koska olen kala-kasvissyöjä, olisin halunnut jonkin muun vaihtoehdon kuin jauhelihapihvin. Ensihämmennyksestä selvittyään (Seiskassa ei varmaankaan kysellä kasvisvaihtoehdon perään kovin usein) ihastuttava rouva kassan takana tiedotti, että heillä on tänään silakkapihviä, haluaisinko siitä annoksen. Itseasiassa kokki oli juuri paistamassa sitä keittiössä. Minä innostuin tietenkin ideasta ja pyysin hampurilaisateriani sillä silakkapihvillä. Vaikka rouva piti sitä ilmeisesti erikoisena valintana, hän suostui iloisesti pyyntööni. 9,90€ hintaan sisältyi myös salaatti ja kahvi/tee.

Salaattipöydästä kasasin itselleni hyvän annoksen ja ihastuksekseni yksi leipävaihtoehdoista oli sinihomejuustoleipää.

Ravintola Seiskan salaattiannos

Sitten saapui hampurilainen, silakkapihvi tuoreuttaan tiristen. Ja mikä hampurilainen se olikaan! Tämä oli kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista hampurilaisaterioistani, ja voin suositella ravintolaa lämpimästi. Ihastuttava tarjoilijarouva kävi vielä kysymässä, että maistuuko. Täytyy myöntää, että en odottanut näin hyvää palvelun tasoa pienessä kylässä. Kaikki toimet tehtiin loistavan hymyn saattelemana, iloisesti höpötellen. Minä kehuin hampurilaisen maasta taivaisiin ja kehoitin heitä ottamaan hampurilaisen vakituiselle menulleen. Oikein loistavaa!

Ravintola Seiskan hampurilainen
Ravintola Seiskan silakkapihvihampurilainen

Ja täytyy sanoa että pubi-ravintolayhdistelmä, jossa toinen puoli on keskikaljakuppila ja toisessa päässä valkoisten pöytäliinojen ravintolapuoli, on varsin toimiva ratkaisu kaiken kaikkiaan. Olisin ihan mielelläni jäänyt katselemaan iltamenoja sinne, mutta valitettavasti matkani jatkui etelään päin Valtimolta.

Ravintola Seiskas ijaitsee osoitteessa Kunnantie 2, Valtimo.

Ravintola Seiskan sali

This post has already been read 1897 times!

Minnamoira – Follow me