Suomeksi / Vihreät · 31.01.2017

Puhutaan päihderiippuvuudesta

Järjestämme Kangasniemellä tämmöisen Puhutaan päihderiippuvuuksista-illan.

Tiedote-teksti ei ole minun kirjoittamani. Laitan tämän myös portfoliooni, sillä tein tapahtuman printti- ja www-mainokset.

PUHUTAAN PÄIHDERIIPPUVUUDESTA

Avoin luento-/keskustelutilaisuus Kangasniemen kunnantalolla keskiviikkona 8.2. klo 17:30.
Meillä kaikilla on näkemyksemme alkoholismista, narkomaniasta tai lääkeriippuvuudesta. Mutta kuinka moni meistä tietää, millainen sairaus päihderiippuvuus tosiasiassa on?

Reeta Kroner oli tavallinen lukiolainen, joka haaveili yliopisto-opinnoista ja matkustamisesta. Hänen vanhempansa eivät juuri käyttäneet alkoholia, eikä hänen ystäväpiirissään juominen ollut merkittävä osa sosiaalista elämää. Tietämättömänä vahvasta perinnöllisestä alttiudestaan alkoholismiin, eräänä viikonloppuna hän nautti kavereidensa kanssa muutaman pullon siideriä. Juominen tuntui heti omalta jutulta. Alkoholin käytöstä tuli nopeasti pakonomaista, ja Reetan persoonallisuus muuttui. Pian kuvioihin tulivat myös muut päihteet. Muutamassa vuodessa riippuvuussairaus oli vienyt häneltä kaiken.

Useiden hoitoyritysten jälkeen Reeta pääsi lopulta toimivaan hoitoon, otti avun vastaan ja raitistui 23-vuotiaana. Raittius mahdollisti tasapainoisen, hyvän elämän. Tarve käyttää päihteitä katosi, ja hän tutustui itseensä uudelleen. Myös välit perheeseen ja poikaystävään korjaantuivat.

Reeta Kroner on ollut perustamassa päihderiippuvaisten ja heidän läheistensä valtakunnallista potilasjärjestöä. Hän kiertää jakamassa avoimesti ja rohkeasti vahvaa tarinaansa: ”Koska minäkin pystyin siihen, uskon, että kuka tahansa voi toipua päihderiippuvuudesta.”
Saamme kuulla Reetan toipumistarinan nyt Kangasniemellä kaikille avoimessa tilaisuudessa, jossa päihderiippuvuudesta ja sen hoidosta ovat keskustelemassa myös potilasjärjestö Suomen Päihderiippuvaiset ry:n puheenjohtaja Tarja Orre, hallituksen jäsen Esa Orre, Kangasniemen kunnan päihdetyöntekijä Mari Montonen ja lääkäri Saija Miettunen.
Tilaisuuden järjestävät Kangasniemen Vihreät kuntavaaliehdokkaat Petra Laitinen, Maisa Juntunen, Minna Parkkinen, Jari Lindgren ja Elina Partanen. Lämpimästi tervetuloa!
(yhteenveto tilaisuudesta täällä )

This post has already been read 2076 times!

Minnamoira – Follow me