Suomeksi / Vihreät · 08.08.2012

Minun maailmani on vihreä

Minun maailmani on Vihreä

Julkaistu 29.8.2012 Oulun Vaalipiirin Vihreässä blogissa:

Vihreät arvot ovat olleet sydäntäni lähellä ihan pienestä asti, jo ennenkuin tiesin poliittisen jaottelun olemassaolosta. Vihreys ei ole vain viherpiiperrystä tai kukkahippeilyä, vaan se on oikeasti elämäntapa joka ohjaa kaikkea mitä ihminen tekee. En pidä vihreyttä pelkästään poliittisena suuntauksena, vaikka se vihreistä arvoista se silloin lähtikin liikenteeseen.

Ehkä tulevaisuudessa kaikki poliittiset puolueet ovat vihreitä?

Totuus on, että me asumme luonnossa ja olemme osa luontoa eikä toisinpäin. Siksi meidän on tehtävä elämässämme valintoja, jotka jättävät luonnon siihen tilaan, että siitä voi nauttia myös jälkeemme tulevat, eläimet, ihmiset ja sukupolvet. Ainahan sanotaan, että meidän tulisi siivota jälkemme, minä taas olen sitä mieltä, että sen sotkun tekemisen voi jo eliminoida siinä toimintavaiheessa. Näin kuormitus, edes hetkellinen semmoinen, jää mahdollisimman pieneksi.

Kaupankäynti, kansainvälisyys ja teknologia; kaiken sen voi toteuttaa vihreästi, vihreitä arvoja kunnioittaen.

Vihreät arvot eivät myöskään ole vain luontoa koskettavia, vaan myös yhteiskuntaa, sosiaali – ja terveyspolitiikkaan liittyviä pehmeitä, luonnonmukaisia ja vähemmän intrusiivisia tapoja tehdä asioita. Siksi asioiden ennaltaehkäisy ja suunnitelmien teko on mielestäni aina parempi kuin jo sattuneen katastrofin pikapalojen sammuttamista.

Ehkä olen hyvin naiivi ja ideologialtani pehmeä, mutta kovassakin bisnesmaailmassa parhaita menestyjiä ovat ne, joiden yrittämisen ja toiminnan kuvaan kuuluu yksilöllisyden ja erilaisuuden kunnioittaminen ja pehmeät arvot.

Onni on myös se, että yhden ihmisen ei tarvitse tehdä kaikkea. Meitä on monta ja voimme erikoistua eri aloihin ja toteuttaa itseämme sitä kautta – samalla kun ylläpidämme vihreää ajatustapaa ja kestävää kehitystä.

Minun maailmani on Vihreä.

Minna Moira Parkkinen

Kainuun Vihreät

This post has already been read 2258 times!

Minnamoira – Follow me