Blog / Suomeksi / Työ(ttömyys) · 13.06.2021

4 kk yrittäjyyskokeilun käsittely ei ole tasa-arvoista alueittain

Olen aloittamassa 1.7.2021 4 kuukauden yrittäjyyskokeilun. Ilmoitin tästä Pohjois-Pohjanmaan TE-palveluille. Olen nostanut tätä keskusteluun aikaisemminkin marraskuussa 2019. (ks. video)

Olen nyt yrittämässä tätä 4 kk kokeilua, koska olen vihdoinkin löytänyt jonkinlaisen idean toimintaani. Yrittäjyys on nyt ehkä vihdoinkin minullekin mahdollista tämän idean vuoksi. Tämä 4 kk antaisi minulle “kevyen laskeutumisen” yrittäjyyteen, jonka haluan tietenkin tarjoavan minulle kokoaikaisen työn ja toimeentulon jatkossa.

Ongelma on ettei tämän 4kk yrittäjyyskokeilun käsittely ole tasa-arvoista ympäri Suomen.

Selvityspyyntö tulee joka tapauksessa

Noh, asiahan ei siis ole sen kummemmaksi muuttunut vuoden 2019 jälkeen täällä pohjoisessa tämän yrittäjyyskokeilun käsittelyssä. Täällä se työttömyysetuuden katkaisu tapahtuu joka tapauksessa ja asiasta tehdään selvitys. Minäkin siis sain tämmöisen selvityspyynnön:

“Ilmoitit uudesta työskentelystä kevytyrittäjänä Omapajan kautta. Selvitä toimeksiantojen määrä ja sitovuus tunneissa päivä-, viikko- ja kuukausitasolla eli kuinka paljon teet työtä? Ilmoita tarkat päivämäärät milloin toiminta alkoi/alkaa ja milloin päättyi/päättyy? Ole hyvä ja selvitä yritystoimintaasi selvitykseen liitetyllä yrityslomakkeella. Haetko ja oletko valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä? Asiasi ratkaistaan tämän selvityksen ja siihen liitettyjen asiakirjojen perusteella. Verkossa täytetty ja lähetetty selvitys nopeuttaa asiasi käsittelyä.”

Tämmöistä kyselyähän minulle ei pitäisi tulla. Olen soitellut Business Ouluun (jossa kävin yritysneuvonnassa pari viikkoa sitten) jossa vannotettiin, ettei tämmöistä selvityspyyntöä tarvitse täyttää ja valtakunnallisessa TE-palveluiden puhelinpalvelussa nostettiin kädet ilmaan koska: “TE-toimistoilla on alueellisia eroja asian käsittelyssä”. Niin niin, mutta näitä erojahan ei pitäisi olla.

Olen nyt kuitenkin vastannut tähän selvityspyyntöön ja toimittanut sen eteenpäin, sillä minun on nyt aloitettava se 4 kk yrittäjyyskokeilu. Harmillista tässä tilanteessa todellakin on se, että esim. Uudellamaalla tätä selvitystä ei tapahdu. Ks. twiitti vuodelta 2019.

https://twitter.com/jarmo_ukkonen/status/1195054614770573312

Lue tästä toinen osa tästä blogiartikkelista tästä: 4 kk yrittäjyyskokeilun käsittely ei ole tasa-arvoista, osa 2

This post has already been read 1463 times!

Minnamoira – Follow me