Korpimaa* · 08.06.2015

Rokkia keskellä korpimetsää

Korpi raikaa ry Kuhmosta ja Rauniokaupunki ry Kajaanista järjestivät viime viikonloppuna ensimmäisen yhteisen musiikkitapahtuman, KRRK-minifestarit Nuasjärven nuorisoseuran talolla, Pohjavaaralla. Esiintyjinä oli viisi yhtyettä, joista pisimmän matkan reissasi helsinkiläinen The Mystic Revelation of Teppo Repo, esiintyäkseen n. 40 hengen yleisölle.

Veikko Leinonen, Rauniokaupunki ry:n puheenjohtaja kertoo käyneensä nuorisoseuran talolla aiemmin juhannusiltamissa ja ihastuneensa paikkaan.

– Tämä on tässä hiekkaharjun päällä, ilman mitään asfaltoitua pihaa. Olemme ihan oikeasti metsän keskellä ja tämä on pieni ja nätti ja vanha, satavuotinen hirsitalo. Tässä on jotain aivan omaa henkeä, kehuu Leinonen.

Festareille järjestettiin edullinen bussikuljetus Kajaanista.

– Toivoimme ehkä hieman enemmän yleisöä, mutta tämä on tietenkin niin uusi paikka nuoremmalle porukalle. Paikka on kuitenkin tunnelmallinen ja musiikki pääsee täällä oikeuksiinsa, jatkaa Veikko Leinonen.

Rauniokaupunki ry on perustettu vuonna 2010 ja jäseniä on reilut 70 henkeä. Aktiivisia on useampi kymmenen, mukana on myös muusikoita ja yhdistys vuokraakin myös treenikämppiä bändeille.

– Enimmillään olemme järjestäneet jopa 25 erilaista tapahtumaa vuoden aikana. Tästä vuodesta taitaa tulla myös kiireinen, sillä olemme tähän mennessä järjestäneet jo kymmenisen tapahtumaa. Joka vuosi ei sentään jaksa olla järjestämässä jotakin joka toinen viikonloppu, kertoo Leinonen.

Tämän vuoden aikana Rauniokaupunki ry tulee järjestämään n. 5-6 yhteistä tapahtumaa Korpi raikaa ry:n kanssa, saamansa kulttuuriapurahan turvin.

Leinosen mielestä Kajaanissa on hyvä järjestää tapahtumia, sillä täällä on varsin eläväinen alakulttuuri.

– Mielestäni Rauniokaupunki ry on alakulttuuriyhteisö, joka ei pyri tekemään suuria viihdetilaisuuksia vaan pyrkii kaikessa toiminnassaan ylläpitämään muusikko- ja taitelijaelämää Kajaanissa ja Kainuussa.

Korpimaa kävi paikalla kuvaamassa KRRK-minifestivaaleilla seuraavien bändien esityksiä; Kayaanisqatsi, The Mystic Revelation of Teppo Repo ja Dai Kaht. Käy katsomassa videot Youtube-kanavaltamme.

This post has already been read 1217 times!

Minnamoira – Follow me