Korpimaa* · 05.02.2015

Nuoret yrittäjät valaisemassa Kajaanin keskustaa

TouchDown Productionsin yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestämä Valon Juhla keräsi tammikuussa Kajaanin keskustaan kiitettävän määrän kiinnostuneita kävijöitä. Tapahtuman ideana oli heijastaa erilaisia animaatioita keskustan rakennusten seiniin.

Heijastuksista vastasi reilut kaksi vuotta Kajaanissa toiminut media-alan yritys Avedia. Avedia on Kainuun Ammattiopiston Osuuskunta Tervakanavan alaisuudessa nykyisin toimiva yritys, jonka perustajat ovat tänä keväänä valmistuvia medialukio-opiskelijoita. Yrityksen toiminta on jatkunut lähes kahden ja puolen vuoden ajan.

Yritysten yhteistyön siemen kylvettiin jo lähes kaksi vuotta sitten, kun TD Productionsin Juha Juntunen tutustui Avedian nuoriin yrittäjiin silloisen työpaikkansa kautta. Heti TD Productionsin perustamisesta alkaen yritykset ovat tehneet tiivistä yhteistyötä.

Tekijä Valon Juhlan heijastuksille oli siis melko luonteva ja helppo valinta. Alun alkaen Avedian oli tarkoitus vastata vain tapahtuman markkinointimateriaaleista sekä valo- ja videokuvauksesta, mutta pian päästiin sopimukseen myös sisällön tuottamisesta.

Projekti lähti liikkeelle heijastuspintojen valitsemisella. Kun pinnoista oli päästy yhteisymmärrykseen ja luvat saatu, alkoi ideointi. Heti alusta alkaen jokaiselle pinnalle haluttiin oma teemansa, jonka pohjalle alettiin rakentamaan. Lisäksi suurimmassa osassa heijastuksista oli myös taustamusiikki.

Heijastusten toteutuksesta vastasi pääosin neljän hengen tiimi. Lisäksi osalla pinnoista nähtiin muutaman muun kainuulaisen yrityksen ja toimijan tuotoksia ja Kainuun Sanomien rakennuksen seinää koristi Twitter-syöte, johon ihmiset pääsivät jakamaan tunnelmiaan Valon Juhlasta.

Tapahtumapäivänä Avedia vastasi animaatioiden esittämisestä ja huolehti, että kaikki toimii kuten pitääkin. Lisäksi nuoret yrittäjät olivat auttamassa yleisissä valmisteluissa ja koristeluissa ja ehtivät välissä hoitamaan myös videoinnin ja valokuvauksen.

Lopulta viikkojen työ huipentui komealla tavalla, kun Kajaanin keskusta täyttyi kiinnostuneista ihmisistä. Väkeä riitti koko illan ajaksi ja palaute oli lopulta pääosin positiivista. Kainuun pimeään talveen Valon Juhlalla on selkeästi tilausta, ja se onkin näillä näkymin saamassa jatkoa ensi vuonna.

Avedian ja TouchDown Productionsin toimivaksi huomattu yhteistyö on jo tuottanut paljon muitakin mielenkiintoisia projekteja tulevaisuuteen. Niistä tullaan kuulemaan todennäköisesti lisää aivan pikapuoliin!

Kirjoittaja: Jesse Eskelinen/Avedia (@jesyyman)

TouchDown Productions -verkkosivut
Lisää kuvia Valon Juhla -tapahtuman Facebook-sivulla.

Kuvat: Avedia

This post has already been read 1663 times!

Minnamoira – Follow me