Korpimaa* · 03.03.2015

Naapurit Karjalainen & Karsikas museossa vielä 22.3.3015 saakka

Kuvituksia, kirjoja, levynkansia, julisteita – elämyksiä ja keksimisen riemua koko perheelle on nyt tarjolla Kajaanin taidemuseossa, kun lapsuuden kaverit ja työhuonenaapurit esittelevät monipuolista tuotantoaan. Oivaltavan näyttelyarkkitehtuurin on suunnitellut hollantilainen tuote- ja sisustussuunnittelija Willem Heeffer.

Piirroksia, maalauksia, valokuvia. Typografiaa, värejä, orgaanisia hahmoja, geometrisiä muotoja. Kaikki harkitusti sekaisin. Karjalaisen (s. 1975) ja Karsikkaan (s. 1978) ensimmäinen yhteinen näyttely on runsas katsaus kuvituksen ja graafisen suunnittelun maailmaan.

Naapurukset ovat lähtöisin Kajaanista Hoikankadulta. Yhdessä he ovat leikkineet legoilla, tehneet omakustannesarjakuvalehtiä ja soittaneet monissa bändeissä. Nykyisin he työskentelevät Super 8 -työhuoneella Kalliossa, Helsingissä.

Karjalainen on suunnitellut viimeisen viidentoista vuoden aikana lukuisia kirjoja, levynkansia ja julisteita. Naapurit-näyttelyyn on valittu töitä, joissa hänen omat ideansa tulevat selkeimmin esille. Mukana on niin nousevia kuin tunnettujakin tekijöitä kuten PMMP, Kari Hotakainen, 22-Pistepirkko, Veikko Huovinen, Mirel Wagner ja Tuomari Nurmio. Lisäksi suuret valokuvat esittelevät Karjalaisen teoksia arkikäytössä: kodeissa ja kaduilla.

Siinä missä Jussi Karjalainen nostaa esille pelkästään valmiita käyttötaiteen tuotteita, on Ilja Karsikas päätynyt täyttämään yhden näyttelysalin seinät lastenkirjojen kuvitusoriginaaleilla.

Karsikas tunnetaan parhaiten juuri värikkäistä kuvituksistaan. Lastenkirjakuvien lisäksi esillä on Antti Nylénin ja Samae Koskisen kanssa tehty Kaivopuisto-installaatio sekä aivan uusia kuvituksia, mutta myös musiikkia ja liikkuvaakin kuvaa.

Tuoreimmasta päästä ovat juuri ilmestyneet  tämän vuoden ystävänpäiväpostimerkit, joiden aiheina ovat talviset kohtaamiset metsässä.

Näyttely on Kajaanin Taidemuseossa  22.3.2015 saakka.

Avoinna su-ti, to klo 10-17, ke klo 12-20, pe-la suljettu. Vapaa pääsy!

www

This post has already been read 2592 times!

%d bloggers like this: