Korpimaa* · 21.03.2015

Me Rosvolat on koko perheen seikkailuelokuva

Vilja Vainisto 10v on hieman kyllästynyt elämäänsä. Hän on myös arka, hiljainen ja on kaiken lisäksi ajautunut siskonsa pomotettavaksi. Vanhemmatkaan eivät juurikaan huomioi tyttöä. Kaikki tämä muuttuu kuitenkin silmänräpäyksessä, kun hänet epähuomiossa ryöstetään maantierosvojen toimesta, keskellä kirkasta päivää maalaistien varrella.

Yllättäen tästä alkaakin Viljan paras kesä! Hän oppii monenlaisia hyödyllisiä ja hyödyttömiäkin taitoja, mutta parasta on kuitenkin, että hän saa elää vapaana ja villinä Rosvoloiden järjettömän ja kaoottisen perheen parissa. Pomo, eli perheen pää Hurja-Kaarlo toteutaa ideologiaansa ”vapautamme teidät tavaroiden orjuudesta” samalla kun hän edesauttaa tavaroiden tasapuolista jakautumista. Perhe Rosvolat ovat maantieryöstäjiä, mutta palauttavat ryöväämänsä tavarat maitolaitureille ihmisten poimittaviksi ja lelut päiväkoteihin, niitä tarvitseville lapsille.

Rosvojen tärkein valtakunnallinen tapahtuma Rosvo-olympialaiset ovat pian ja niitä varten Rosvolat keräävät ennakkopisteitä ja pian Viljakin haluaa kantaa oman kortensa kekoon suunnittelemalla ja toteuttamalla erityisen merkkirosvouden.

Kaarlo Rosvolan roolin näyttelijä Kari Väänänen kertoo elokuvan sisältävän sopivassa määrin anarkiaa ja vapautta ja se aiheuttaa vähän kateutta elokuvan perhettä kohtaan.

  • Nykyajan lapset elävät nykyään niin valvottua elämää, että se ei ole enää edes hauskaa. Tämä elokuva on katsaus siihen, että mitä elämä on ja siihen, minkälaista on olla lapsi. Viljakin ihmettelee elokuvassa, että voiko ulkona syödä ruokaa sormin?

Lapsinäyttelijän vanhemmilta vaaditaan joustavuutta.

Lapsinäyttelijät löydettiin 600 koekuvatun lapsen joukosta.

  • Ei riitä, että lapsi on sopiva, vaan myös vanhempien on oltava sopivia, kertoo tuottaja Claes Olsson.

  • Jotkut vanhemmat puskevat lapsiaan puoliväkisin kuuluisuuteen ja toiset vanhemmat ovat turhankin varovaisia. Saimme näyttelijöiksi lapset joiden vanhempienkin kanssa homma on hoitunut loistavasti, kehuu Olsson.

Näyttelijät Sirkku Ullgren (Vilja), Ilona Huhta (Hele) ja Mio Määttä (Kalle) ovat oppineet paljon uusia taitoja elokuvaa varten, jopa heittämään heittoveitsiä.

  • Kaikista pelottavinta Sirkun mielestä taisi olla, kun piti kiivetä puuhun yhdessä kohtauksessa, varsinkin, kun hänen piti vakuuttavasti kertoa, miten hänellä oli kivaa, kertoo Sirkun kanssa ystävystynyt Ilona. Lapsista on jännittävää ajatella, että elokuvasarja jatkuu ja he pääsevät vielä uudelleen suorittamaan näitä roolejaan.
  • Luuletkohan, että vielä 17-vuotiaana näyttelen Kalle Rosvolaa? kyselee Mio.

Me Rosvolat elokuvateattereissa 27.3.2015.

This post has already been read 5264 times!

Minnamoira – Follow me