Korpimaa* · 12.01.2016

Kajaanin taidemuseon näyttelyvuosi 2016

Helinä Hukkataival: Martan pyykki, 2015. Performanssi, kuva Päivi Eronen

Helinä Hukkataival: Martan pyykki, 2015. Performanssi, kuva Päivi Eronen

Kajaanin taidemuseon uuden näyttelyvuoden käynnistää komeasti kuuden kokeneen, eri taiteen aloja edustavan naistaiteilijan Viisi huonetta -näyttely. Huhti-toukokuussa on tiedossa kevätrieha kaikille lapsille ja lapsenmielisille kun museon tilat täyttyvät Andy Bestin ja Merja Puustisen puhallettavilla pomppulinnaveistoksilla. Kesällä tunnelma suorastaan sähköistyy viiden italialaisen nykytaiteilijan energian olemusta pohdiskelevassa näyttelyssä. Syksyllä Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä vievät valokuviensa kautta matkalle muotokuvien maailmaan. Vuoden päätteeksi kuhmolaisten taiteilijoiden kokoama näyttely esittelee taidetta 64. leveyspiirin alueelta.

Viisi huonetta 4.2.–3.4.

Kuvanveistäjä Maija Helasvuo, performanssi- ja videotaiteilija Helinä Hukkataival, kuvanveistäjä ja kuvataiteilija Johanna Ilvessalo, kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Anni Rapinoja, taidemaalari Anne Tompuri ja taidemaalari-graafikko Annu Vertanen

Viisi huonetta -nimellä vuodesta 2007 esiintyneen eri kuvataiteen aloja edustavan rautaisen ryhmän näyttelyssä on luvassa teoksia papanakruunuista performanssiin.

Kuumaa puuroa ja kumiperunoita 14.4.–31.5.

Andy Best & Merja Puustinen

Andyn ja Merjan riemukkaat puhallettavat veistokset houkuttelevat aistimaan taidetta koko keholla. Näyttelyn aikana järjestetään myös taiteilijaparin suunnittelemaa osallistavaa työpajatoimintaa.

Transitions of Energy 16.6.–11.9.

Flavia Bigi, casaluce/geiger & synusi@cyborg, Juliana Herrero, Sissa Micheli ja Francesca Romana Pinzari

Viisi italialaista taiteilijaa tutkii teoksissaan energiaa sen erilaisissa ilmenemismuodoissa. Ääni- ja videoinstallaatioiden sekä valokuvien kautta käsitellään ihmisen henkisyyteen, tunne-elämään, ilmastonmuutokseen, virtuaalimaailmaan ja ihmisten väliseen kanssakäymiseen sisältyvää energialatausta.

Näyttelyn on kuratoinut roomalainen taidehistorioitsija Lorella Scacco.

Jokamiesluokka 29.9.–27.11.

Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä

Valokuva on puheen korvike ja muistin jatke. Valokuvalla kerromme tarinoita itsestämme ja toisistamme. Kameran edessä voi ottaa haluamansa roolin, poseerata, olla tähti – ja sen takana voi uskaltautua vieraille seuduille vieraiden ihmisten seuraan.

Heti näyttelyn avauduttua on tarjolla kovan luokan konsertti, kun Lyhty ry:n musiikkityöpajasta kulttimaineeseen ampaissut punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy Kajaanissa Kaukametsän salissa 30.9. klo 19.

Latitude 64. leveyspiiri – Tapahtumia ajassa 15.12.–22.1.2017

Ariadna Donner, Philip Donner ja Klaus von Matt kutsuvat näyttelyyn taiteilijoita samalta Venäjältä Alaskaan ulottuvalta leveyspiiriltä. Tekstiiliteosten, valokuvien, piirustusten, maalausten ja vuorovaikutteisen installaation kautta pureudutaan ajan ja paikan olemukseen.

Avoinna: su – ti, to klo 10 – 17, ke klo 12 – 20, pe – la suljettu
Taidemuseoon on vapaa pääsy!

Kajaanin taidemuseon www-sivut
Kajaanin taidemuseon Facebook-sivu

This post has already been read 822 times!

%d bloggers like this: