Korpimaa* · 15.07.2014

Blogi: Heinäkuun hyvä avaus

Heinäkuun alusta käynnistyi tuttuun tapaan Kajaanissa Runoviikot ja samaisena viikonloppuna pidettiin ensimmäiset Kainuun Musiikkijuhlat, jotka toivat Kajaaniin liudan nimekkäitä musiikkiartisteja kolmen päivän ajan.  Voi sitä hulinaa ja väenpaljoutta! Erikoista nähdä Kajaanissa näinkin paljon porukkaa liikkeellä yhtä aikaa!

Facebookissa kajaanilaislähtöinen helsinkiläistuttava kommentoi iloisena päivityksiä, että miten kiva olikaan kuulla, kun  Kajaanissakin tapahtuu näin paljon. Tällaisia tapahtumia on odotettu ja kaivattu! Musiikkijuhlat möi huhujen (ja uutistenkin) mukaan torstain liput loppuun saakka. Lippuja ostamattomat valloittivat puolestaan Ämmäkoskenkadun tienpätkän, sillä sen rinteestä oli ainoa näköyhteys lavalle. Cheekin ja Jenni Vartiaisen aikana kadulta ei voinut ajaa autolla läpi ja aiemmin Haloo Helsinki! – yhtyeen soittaessa, risteyksessä ajettiin jopa pienimuotoinen kolari, todennäköisesti kuljettajien keskittymisen herpaantuessa kaikesta ympärillä tapahtuvasta. Tästä harmillisesta sattumasta huolimatta, nämä uutiset ovat erittäin positiivisia!

Pub Baronissa ja Rock House Kulmassa oli  jatkot rokkiväelle. Alamaailman Vasarat hurmasivat kahdella sellollaan ja puhallinsoittimillaan. Ei mitään epäilystä, etteikö kaksi selloa ja kaksi puhallinsoitinta peittoa kahta sähkökitaraa ja yhtä bassoa mennen tullen kitaramaisen äänivallin teossa. Olin kuullut muutaman biisin Youtubesta ennen keikkaa ja ne kuulostivat äkkiseltään aika hirvittävältä kakofonialta, mutta voin iloisena syödä sanani. Tämän yllätyksen vuoksi nimeäisin tämän keikan itseni kohdalta tämän vuoden parhaimmaksi. (ainakin tähän asti)

Tundramatiks möi omien sanojensa mukaan Kulman jo kolmatta kertaa loppuun. Kerrassaan hienon setin nämä soittelivatkin. Kesken keikan bändi hävisi lavalta ja jättivät yleisön janoamaan lisää. Yhtyeen keulamies Janne Masalin kapusikin kaikkien yllätykseksi haitareineen baaritiskin reunalle laulamaan “Kun minä kerran kuolen” – kappaletta ja tempaisi yleisön laulamaan mukanaan. Täydet pisteet Kulman baarimikolle, joka tarttui biisiin mukaan kumoamalla kirkasta suoraan pullosta, hanurinsoittajan kurkusta alas, biisin sopivassa kohdassa!

Kiitokset Rauniokaupunki ry:lle tästä huippuillasta!

Linkit:

Rauniokaupunki kertoo sivuillaan keikasta.

Tundramatiks tarinoi samaisesta tapahtumasta.

This post has already been read 2079 times!

Minnamoira – Follow me