Korpimaa* · 04.06.2015

Ensisuudelmasta EP:hen

Horizon Flow:n Juha Seppänen on juuri saanut ensimmäisen vuotensa Kainuun Ammattiopiston eli YritysAmiksen konservatoriossa päätökseen. Seppänen on valmistunut lukiosta, joten YritysAmiksessa hänellä on tiedossaan kahden vuoden opinnot, jotka valmistavat hänet muusikon ammattiin.

– Olen harrastanut musiikin tekemistä jo 11-vuotiaasta lähtien. En ole määritellyt itselleni mitään erityistä genreä, sillä en halua juuttua yhteen asiaan liikaa, varsinkaan musiikissa. Musiikinteko menee mielihalujeni mukaan.  Elektroninen musiikki on silti kuitenkin sydäntäni eniten lähellä, vaikka olen kokeillut vähän muitakin tyylilajeja.

Horizon Flow biisit syntyvät joskus pianon ääressä fiiliksen mukaan.

– Harvemmin visioin mitään erityistä, vaan annan fiiliksen viedä minut lopputulokseen, kertoo Juha Seppänen.

Horizon Flow:lta julkaisi juuri 4 kappaleen EP:n musiikkipalvelu Soundcloudissa.

– Sitä voisi verrata ihmisen ensisuudelmaan, että jos kolmivuotiaana pussasit jotakuta niin ehkä se oli eka EP:ni, mutta jos puhutaan oikeasta rakkaudellisesta suukosta, niin sen mukaan tämä on se, nauraa Seppänen.  Ensimmäinen biisi syntyi pidemmän kaavan mukaan, aloitin sen tekemisen jo viime vuoden keväällä, mutta kolme muuta kappaletta syntyivät syksyn/talven 2014-2015 aikana.

Horizon Flow nauhoittelee kappaleet kotistudiossaan, nauhoittelee välillä koululla ja karkaa välillä kesämökillekin Sotkamoon, jossa saa musisoida kaikessa rauhassa, ilman että kukaan siitä häiriintyy.  KAO:n YritysAmiksen audiovisuaalisen median aikuisopiskelijat tekivät Horizon Flow:n ensimmäisestä biisistä I´m a Lie musiikkivideon. Seppänen ei tiennyt yhtään minkälaisesta videosta oli kyse, sillä näki sen vasta valmiina.

– Videon tekijät keksivät videoon oman tarinansa ja tykkäsin siitä todella paljon, kehuu Seppänen. En paljasta alkuperäisen tarinan ideaa, sillä sen merkitys on muuttunut ajan kuluessa. Oli mielenkiintoista nähdä kappaleesta erilainen tulkinta.

Jutellessamme Kajaanin musiikkiskenestä, joka on kaupungin kokoon verrattuna kohtuullisen aktiivinen, Seppänen harmittelee vain elektromusiikin puuttumista lähes kokonaan. Tänne pitäisi järjestää lisää tapahtumia, vaikka muutama aktiivinen taho onkin.

– Joissain yökerhoissa elektromusiikista kuulee vain listahittejä, naurahtaa hän.

Juha Seppänen soittelee myös bändissä Ikuiset lapset, jonka kanssa he soittelevat erilaisissa tilaisuuksissa tyylisuuntanaan pop-rock. Horizon Flow kuitenkin suunnittelee parhaillaan keikkasettiä, joten sekin on tulossa.

– Viiden vuoden päästä toivon opiskelevani tuottajaksi Englannissa, hän naurahtaa. Ja nelikymppisenä haluan olla puutarhuri, mutta sinne on vielä onneksi aikaa. Se on salainen haaveeni!

Kainuussa asumisessa parasta on tietenkin luonto. Täällä on rauhallista ja täältä löytyy kaikki elämän edellytykset. Jos haluaa päästä jonnekin rauhoittumaan, niin ei tarvita kuin 5 minuutin kävelymatka. Kulttuuriyhteisö on myös eläväinen.

Horizon Flow: I´m a Lie:

Horizon Flow Soundcloudissa ja Facebookissa.

This post has already been read 1325 times!

Minnamoira – Follow me