Korpimaa* · 28.07.2015

Ensimmäiset PinUpKainuu-kilpailut

            
Anu Kemppainen, Anniina Komulainen ja Marjo Lipponen. Anu valittiin 2. perintöprinsessaksi.

Anu Kemppainen, Anniina Komulainen ja Marjo Lipponen. Anu valittiin 2. perintöprinsessaksi.

Kainuulaiset viisikymmentäluvun tyyliä vaalivat naiset, Anniina Komulainen, Marjo Lipponen ja Anu Kemppainen osallistuivat ensimmäiseen PinUpKainuu-kisaan, jonka voittaja valittiin Paltamossa Kuhakunkku-vetouistelukisojen yhteydessä lauantaina 24.7.2015.

Anniina Komulainen kertoo ihailleensa aina 50-luvun naisellistä tyyliä. Ensin hän kokeili kellomekkoa ja sitten kynähameita ja siitä se pikkuhiljaa sitten lähtikin parisen vuotta sitten. Marjo Lipponen kertoo löytäneensä oman naisellisuutensa 50-luvun tyylin kautta, myöskin noin parisen vuotta sitten. Anu Kemppaisella innostus tyyliin sen sijaan lähti ensin musiikista jo yhdeksännellä luokalla koulussa.

-Musiikin jälkeen tuli ulkonäkö ja vaatteet ja tietenkin sitten autot. Näitä olen sitten soveltanut omaan elämääni sopivaksi, kertoo Anu.

-Jos on kiinnostunut tämmöisestä elämäntavasta, porukkaan voi lähteä mukaan ja pikkuhiljaa se oma kauneus ja naisellinen tyyli sieltä löytyy, jatkaa Marjo.

Anniinalla on hillitympi arkityyli erikseen, mutta korkokantakengät ovat jalassa silloinkin. Hän nimeää arkityylinsä rock/pin-up sekoitukseksi. Marjo puolestaan on hoitoalalla ja siellä omat työasut, joten mekkoihin pukeutuminen on ainakin poissuljettu. Hiuksia voi toki hillitysti laittaa jos jaksaa. Anukin ehostautuu jos on lähdössä ulos, mutta kotona ei ole niin väliä.

Kauniita mekkoja ja 50-luvun tyylin vaatteita löytyy kirpputoreilta ja nettikaupoista. Kajaanissa on alan liike Resign Design Välikadulla, myös ommella voi, jos taidot riittävät. Suoraan nettikaupoista tilaamalla saattaa löytää vain massatyyliä, joten hieman sekoittelemalla saa erikoisempaa ylleen, kertoo Anniina Komulainen.

Kainuussa on 50-luvun tyylin kannattajia jonkin verran. Vanhat autotkin kuuluvat olennaisesti tähän elämäntyyliin. Anniinalla ei ole vielä omaa autoa, mutta Marjolla ja hänen miehellään on projektiauto jota laitetaan yhdessä. Kajaanissa harrastajia on tietenkin enemmmän kuin muissa Kainuun kunnissa, ja 50-luvun harrastajat tapaavatkin enemmän muita samanmielisiä valtakunnallisissa auto- ja musiikkitapahtumissa. Tänä vuonna naiset kertovat käyneensä tai suunnittelevansa menoa useaan tapahtumaan, joita järjestetään Kesälahdella, Iisalmessa, Nurmeksessa, Pieksämäellä ja Leppävirralla. Kajaanissa Eight Pistons USA Car Club Kajaani järjestää ainakin kerran vuodessa kokoontumisen autojen harrastajille ja luonnollisesti myös 50-luvun muut harrastajat ja elämäntavan kannattajat kokoontuvat tällöin tapaamaan toisiaan.

PinUpKainuun tuomareina ja järjestäjinä toimivat mm. Lissu Karppinen, Virpi Auma-aho-Hämäläinen, Sirpa Heikkinen, Laura Takanen ja Ville Orell, jotka ovat ovat myös kaikki kainuulaisia. Laura Takasen ideoima PinUpKainuu-kilpailu sai kaiken kaikkiaan 38 hakijaa, joista 11 valittiin finaaliin. Yleisö sai käydä äänestämässä omaa suosikkiaan ennakkoon osoitteessa www.pinupkainuu.com. Nettisivuilta löytyy kaikkien 11 kilpailukuvat. Suomen tasolla kisaillaan PinUpFinland-kisoissa, jotka ovat käynnissä samaan aikaan ja finaali järjestetään Lahdessa lokakuussa 2015. Tuomarit eivät katselleet pelkästään naisten ulkonäköä, vaan jokainen finalisti myös haastateltiin, jotta löydettäisiin oikean asenteen omaava positiivinen PinUp-malli.

Voittajaksi valikoitui Katja Talvi ja 1. perintöprinsessaksi ja yleisön suosikiksi Karoliina Hytönen ja 2. perintöprinsessaksi Anu Kemppainen. Kilpailijoiden tsemppariksi valittiin Laura Tuominen.

 

 

This post has already been read 602 times!

Minnamoira – Follow me