Korpimaa* · 10.01.2015

Athene liikuttaa realistisissa maisemissa ilman säähaittoja


Juttelimme hieman kajaanilaisen uusyrityksen, Athene Exergaming:n yrittäjän, Veli-Matti Nurkkalan kanssa, Valon juhlan aikaan Kajaanissa. 

Veli-Matin Athene Exergaming´n kuntoilulaite on asennettuna Intersportin tuulikaappiin. Hyväntuulinen yrittäjä kertoo, että yritys aloitti virallisen myyntinsä 5.1.2015 ja ensimmäinen tilaus tuli Saksasta välittömästi. – Tässä pyörii Vuokatin maisemat, eli pyörälijä polkee 2m marginaalilla lähes täydellisessä Vuokatin maastossa, kehuu Nurkkala. 

Veli-Matti on entinen urheilja. Hän harrasti hiihtoa ja pitkään hän kamppaili tylsien treenien ja sisäharjoitteluiden kanssa. Hänen mielessään alkoi kypsyä ajatus laadukkaammista ja motivoivammista treeneistä. Koska ajosimulaattoreita oli jo keksitty, niin miksei siis voisi myös treenauksen siirtää virtuaalitodelisuuteen? 

Näin siis syntyi Athene, joka on käytännöllisesti katsoen pieni palikka, joka muuntaa minkä tahansa liukuhihnallisen tai liikuvan rattaan omaavan laitteen Athenen liikunnallisen maisemaohjelmiston kanssa toimivaksi treenaus ja kuntoutuslaitteeksi. Lisäksi tarvitaan muutama tukirakenne, esimerkiksi kuntopyörää varten. Kuntopyörän mallilla ei ole väliä. Tästä ei siis tule ostajalle eri kustannuksia, kertoo Veli-Matti Nurkkala. Mutta ei siinä kaikki, sillä Athenen avulla voi juosta juoksumatolla, hiihdellä crosstrainerilla, tai millä tahansa laitteella, jolla mennään eteenpäin. 

Vuokatin kartan lisäksi Atheneen saa tällä hetkellä virtuaali-Kajaanin, joka kattaa Kajaanin keskusta-alueen, jonka avulla voi liikkua kaupunkimme kaduilla. Lisäksi hän kertoo Maanmittauslaitokselta saatavista aineistoista, joiden avulla voi tehdä nopeasti uusia virtuaaliympäristöjä. Pöllyvaara on jo kartoitettu, hymyilee yrittäjä. 

Kajaanissa Athene Exergaming:n avulla treenausta voi käydä harjoittelemassa Balancessa. Kolmen kerran ilmaista treenauskertaa on jo mainostettukin, joten nopeimmat syövät hitaat! 

Ennen Athenen siirtymistä Nurkkalan CSE Entertaiment -yritykselle, kehitystyötä tehtiin Kajaanin ammattikorkeakoulussa Cemis-kehittämisohjelman ja Tekesin Skene-peliohjelman rahoittamissa hankkeissa.

Viime vuonna Nurkkala ja KAMK:n Athene -tiimi olivat Saksassa FIBO (International Trade Show for Fitness, Wellness and Health) -tapahtumassa, jossa vierailee 120 000 kävijää tapahtuman aikana. Saksanreissullaan Athene Exergaming nappasi 2. sijan FIBO Innovation Awards – kisassa. 

Athenen avulla voi suunnitella kuntoutusohjelmia myös eri tarpeita vaativille potilaille jotka eivät pysty poistumaan kotoaan, syystä tai toisesta. 

Kauppapaikka 18:ssa pyöri Duudsons Race. Päällä seisottavan pelimaton avulla omaa Duudsons-hahmoa liikutellaan juoksuradalla, tehdään tällä toimintoja kuten kannetaan suloista Britney-possua ja kerätään pisteitä. Peli on lähinnä suunnattu kai lapsille, mutta Veli-Matti kertoo ottavansa muutaman matsin aina välilä kavereidensa kanssa. – Kyllä tästä aikuinenkin innostuu. Useamalla pelimatolla peliä voi pelata moninpelinä ja peli muuttuu hetkessä jännittävämmäksi. Pelissä on aidot Duudsons-hahmojen äänet jotka pojat nauhoittivat mielellään ja keksivät valmiiksi kirjoitettujen huudahduksien lisäksi jopa omia. – Meillä oli kyllä hauskaa tätä tehdessä, kehaisee Veli-Matti. 

Kun kysymme Nurkkalalta, miksi Kajaani on hyvä paikka asua ja yrittää, hän vastaa:

Kajaanissa on hyvä asua, koska täällä on koti sellaisessa ympäristössä, jossa haluan elää. Lisäksi kaikki palvelut ovat lähellä ja täältä löytyy hyvä lentoyhteys maailmalle, mikä on minulle tärkeää. Lisäksi täällä on kaunis luonto ja hyvät liikuntamahdollisuudet. Työn kannalta pelialan ja mittaustekniikan osaamiskeskittymä on kaiken perustana sille, että yritys voi toimia Kajaanissa.

Athene Exergaming www

Athene Exergaming Facebookissa

This post has already been read 4388 times!

Minnamoira – Follow me