Blog / Suomeksi · 06.01.2018

Yksi sähköposti voi olla tuhannen euron arvoinen

Joskus ihmisten kanssa työskentely on aivan valtavan palkitsevaa. Niinkuin esimerkiksi eilen.

Jo aiemmin yksi meidän vieraistamme oli käynyt kiittelemässä hänelle lähettämääni sähköpostivastausta, kysymykseen, jonka hän oli kysynyt useammalta matkakohde-ehdokkaaltaan. Heidän perheensä arvuutteli useamman matkakohteen välillä. Minä vastasin hänelle ystävällisesti ja tuo nainen kertoi, että olivat tehneet matkapäätöksen tuon vastaukseni perusteella.

Matkallamme Jäämerelle eilen, tämä rouva istui minun takanani ja me juttelimme koko matkan ajan ja etenkin paluumatkalla, kun koko muu bussi nuokkui väsyneenä ja tyytyväisenä, me naureskelimme ja supattelimme asiakkaan added value-kokemuksista, markkinoinnista, somesta ja matkapakettien bookkaamisen vaikeuksista. Palattuamme, hän pyysi yhteystietojani ja ilomielin annoin hänelle käyntikorttini. Kysyin että milloin heillä oli viimeinen matkapäivä ja se oli eilen, ovat siis tänä aamuna lähteneet takaisin Ivaloon  päin.

Kiitin vuolaasti naisen antamasta palautteesta ja kysyin varovaisesti josko saisin antaa hänelle halauksen hyvästiksi. Hän totesi varovaisesti että meinasi kysyä minulta samaa. Ja sitten me halasimme. Samalla sain häneltä lämpimän kutsun tulla käymään heidän luonaan, jos ikinä olisin liikenteessä Saksassa ja hän tarkoitti sitä vilpittömästi. Hän toivoi että tapaisimme vielä joskus.

Hän jatkoi matkaansa perheensä kanssa vielä Saariselälle, jossa he viipyisivät vielä muutaman yön. Hän halusi kirjoittaa minulle sähköpostia ja kertoa miten heidän majoituksensa siellä vertailsi meidän majoitukseen ja toimintaamme. Ihan mahtavaa! VAU!

Olen aivan ymmyrkäisenä ilosta ja onnesta. Tämmöisiä kohtaamisia tulee harvoin vastaan. Olen ehkä tehnyt vaikutuksen jonkun elämään. En ole vastuussa palveluistamme, ruuastamme enkä toiminnoistamme millään tasolla, mutta sähköpostini sai heidät saapumaan meidän vieraaksemme, joten tein sillä hetkellä jotakin merkittävää heille.

Asiakaspalvelu on parhaimmillaan todella antoisaa työtä.

Kuva: Nessebyn kirkko, Nesseby, Finnmark, Norja. Kävin uimassa jäämeressä tuolla reissulla! Aivan fantastinen kokemus!

This post has already been read 1676 times!

Minnamoira – Follow me