Blog / Suomeksi · 20.04.2017

Vuosi työttömänä

Olen 41-vuotias ja työtön. En omista autoa, asuntoa, minulla ei ole lasta (eikä paskaakaan).

Tämän menneen vuoden saldo on tässä:

  • painoa on tullut lisää 8 kiloa
  • verenpaine on noussut 150/104 :een (entinen 130/80)
  • diabetes D2 on ollut hyvin hoidossa, mutta nyt verensokerit ovat nousseet
  • kilpirauhaslääkitystä on jouduttu kiristämään, koska arvot ovat olleet rajussa liikkeessä
  • minulla oli ensimmäiset kuukautiset 16 vuoteen. Olen käyttänyt hormonaalista ehkäisyä, niin ne ovat jääneet pois pitkäksi aikaa. Sain kuitenkin kuukautiset muutama kk sitten ja ne olivat niin runsaat että luulin saaneeni keskenmenon. Onneksi näin ei ollut kuitenkaan tapahtunut, lääkärin mukaan ehkäisy pitää kuulema edelleen, mutta hormonitasapainoni on siis hukassa.
  • nukun järjestään vain 5-5,5h vuorokaudessa. Se on aika vähän. Viime yönä nukuin tuon määrän 3,5 h ja 2h pätkissä. Valvoin välissä 4 h.

Stressitasot ovat aivan järkyttävät siis. En ole aiemmin ollut työttömänä ja tämä tekemättömyys ja toimimattomuus hajottaa pään. Yritin tehdä keikkaluonteisesti hommia viime kesänä, mutta se aiheutti vain sotkua Kelan ja TE-toimiston kanssa. Jos Kelan työttömyysilmoitukseen laittaa jotakin muuta kuin työtön, työtön ja työtön, kestää työttömyyskorvauksen saaminen suoraan enemmän kuin 2 viikkoa. Minulla arvio käsittelyn pituudesta oli 21 päivää, mikä pitkin sitten paikkaansa.

On ihan kauheata myöhästyttää työttömyyskorvauksia (540€) kolme viikkoa siksi että kävit tienaamassa 100€. Ja sitten niinä kuukausina, kun et saa työtuloa, tulevat työttömyyskorvaukset ajallaan. Työtulon tulisi olla siis ainakin tuon 500€ verran ja ne saisi ajallaan, niin että olisi “varaa” odotella sitten 3 vkoa myöhästyneitä työttömyyskorvauksia. Epäsäännöllisten tulojen kanssa jumppaaminen on ihan mahdotonta tälläisilla summilla, vie ihan hervottoman paljon aikaa ja resursseja työttömän elämästä.

Niin mitä tässä siis voisi tehdä? En tiedä minäkään. Elämästä ei selviä hengissä kuitenkaan ja juuri nyt elämä ei tunnu oikein hyvältä, millään mittarilla.

This post has already been read 2331 times!

Minnamoira – Follow me