Vihreät · 24.03.2021

Minä, kuntavaaliehdokas 2021

Olen ehdolla kuntavaaleissa. Halusin kirjoittaa, ja kertoa, että miksi. Ja miksi valintani on Vihreät.  
 
Kun vuonna 2012 liityin Vihreisiin, minulla oli naiivi ajatus siitä, että ehkä joskus kaikki puolueet olisivat vihreitä. Lue: Minun maailmani on vihreä. Nyt 9 vuotta myöhemmin, tuo on todellisuutta. Jokaisella puolueella on jonkinlainen ympäristöohjelma, toisilla vähemmän kunnianhimoinen, kuin toisilla.  

kuntavaaliehdokas töissä
minä töissä

Vihreät ovat aina olleet näissä asioissa suunnannäyttäjiä. Ja hyvä näin, sillä muutosta ei tule tarpeeksi nopeasti, jos mennään hitaimman mukaan. Ihmisten käyttäytymistä tulee ohjata veroilla ja laeilla, ja himmailuun ei ole enää aikaa. 

Nyt kun pohdin kysymystä, että miksi valitsin Vihreät, voin vastata, että koska mitään muuta vaihtoehtoa ei voi olla.  Tulevaisuus on vihreä, tai sitten sitä ei ole.  

Kasvissyönnistä ja veganismista on tullut voimakkaasti kasvava trendi. Kaukana ollaan niistä ajoista, kun minä yritin kasvissyöntiä lukiossa vuonna 1992. Meille vegeille ei ollut tarjolla kuin perunoita, hieman vaaleanruskeata liru kastiketta ja vettyneitä kasviksia. Jos sitäkään. Nyt kouluissa saa vegaaniruokaa. Siihen ei mennytkään kuin 29 vuotta! Voitaisiin aivan mainiosti puolittaa tuo aika, eikö vain?  

This post has already been read 978 times!

%d bloggers like this: