Vihreät · 03.12.2020

Kuntapolitiikassa toimimisen varjopuolista

Viimeisen viikon aikana on ollut hirveä pöhinä Facebookin Puskaradio Oulus:ssa marraskuisesta valtuuston istunnosta jossa oli huudeltu säädyttömyyksiä puolin ja toisin ja valtuuston kokous oli venynyt yli 7 tunnin mittaiseksi. Puskaradio on tämän myötä muuttunut varsinaiseksi paskaradioksi. Tai en tiedä onko se meno ollut aina siellä noin ällöttävää, mutta keskustelukulttuuri on siis sitä että häiriköt on tyyliin “jee jee lisää häirintää ja ala-arvoista huutelua” ja heidän mielestään siis valtuustossa on ihan ok laittaa “kapuloita rattaisiin”. Minä olen ihan äimistynyt. Osa jengistä on taantunut huomiota hakevan uhmaikäisen lapsen tasolle.

Salainen osoite

Olen siis asettautunut ehdolle Oulun kuntavaaleihin 2021. Paltamossa vuonna 2012 rintojani (?) arvosteltiin Suomi24:ää myöten kun olin ehdokkaana siellä. Katsoin silloin parhaimmaksi laittaa osoitteeni tuntemattomaksi. Ja nyt minulla on afrikkalainen puoliso. Osoite on siis edelleen tuntematon.

Politiikassa mukana olevat joutuvat kestämään enemmän kritiikkiä kuin tavan tallaajat. Niin kyllä, mutta jotenkin tällä klausuulilla näytetään puolusteltavan kaikenlaista paskanjauhantaa ja henkilöön menevää irvailua tuolla netin syövereissä. Tuonneko sitten pitäisi lähteä ehdolle? Miksi siis kukaan järkevä ihminen asettaisi itsensä sille loanheitolle?

Itselläni motivaatio kumpuaa myös sieltä, että mielestäni tämmöisen pelin on loputtava. Ei ole oikein että yksi tai kaksi ihmistä saa sen kaiken paskan niskaansa tehdessään töitä yhteisen, paremman tulevaisuuden eteen. Joidenkin motivaatio on vain hajottaa ja rikkoa.

Keskustelukulttuurista on kommentoitu paljon sekä Twitterissä että muilla foorumeilla. Itselläni ohjenuorana on että tarkoituksella provosoiville ei kannata edes vastata. Tai voi vastata, että koitapa keksiä jotakin muuta tekemistä.

Älä ruoki trollia.

Olen kuitenkin nyt ehdolla, ja se kiihottaa trolleja jo itsessään. Vihreä nainen taas julkisesti jotain koittaa siellä selittää. Jep jep, heti kun vaan kynnelle kykenen!

This post has already been read 2518 times!

Minnamoira – Follow me