Blog · 21.02.2017

Viherviha 2

Jatkan aiheesta viherviha, kun nostin vuonna 2015 kirjoittamani artikkelin Twitteriin tänään vihreän somepulssin myötä.

Joillekin vihreille ehdokkaille, kuten minullekin, oli todella vaikeaa ihan ensimmäistä ehdokkuutta pohtivana vuonna 2012, tulla ulos Vihreänä ehdokkaana. Tiesin tuon raivon ja inhon jota moni tuntee ja tunsi vihreyttä kohtaan. Nettifoorumeilla on kaksi yleistä ihmisryhmää, joita syytetään kaikista yhteiskunnan ongelmista ja ne ovat 1 – maahanmuuttajat ja 2 – vihervasemmistolaiset tai punavihreät tms. millä nimellä Vihreitä tai Vasemmistolaisia nyt sitten kutsutaan. En niinkään pelännyt fyysisen koskemattomuuteni puolesta vaan sen, että en haluaisi olla kaikenlaisen pahan olon oksennuksen kohteena ehdokkuuteni myötä.

Ja en ollut ihan väärässä, mutta pääsin kuitenkin suhteellisen helpolla. Suomi24:ssä puututtiin koulutukseen, ulkomailla asumiseeni, kroppaani ja rintoihin ja siihen että jos pääsisin valtuustoon Paltamossa niin sittenhän minusta tulisi vähintään koko alueen Senaattori. jne. Yksi yksittäinen kommentti tuli suoraan FB-viestilaatikkoon, jossa kritisoitiin painoani. Viesti meni suunnilleen näin: ” jos sulla olis n. 20-30 kg vähemmän painoa, niin olisit varmaan ihan varteenotettava ehdokas”.

Ällistyin.

Mies, n. 45-50 vuotias, aivan toiselta puolelta Suomea, tuli siis kommentoimaan pienen kunnan Vihreän ehdokkaan painoa. Kasvokuvan perusteella.

Tätä se sitten on. Voin vain kuvitella minkälaista epäolennaista viestittelyä naisehdokkaat saavat politiikkaa tehdessään. Itse pääsin vielä vähällä, mutta tästä se vain lisääntyy. Näissä kuntavaaleissa olen esillä enemmän, voimakkaammin, monessa some-kanavassa ja vielä pikkuisen isommalla paikkakunnalla. Paskan määrä tulee varmasti suurenemaan eksponentiaalisesti.

Jos ja kun sinne valtuustoon vielä pääsee, tulee uusi dilemma vastaan. Monelta taholta olen kuullut, miten nuoria naisia saatetaan nöyryyttää, itkettää, vähätellä ja heidän puheenvuorojaan tyrmätä. Tiedän valtuutetun joka ei ole 4 vuoden kautenaan sanonut kokouksissa yhtään mitään. Koska ei uskalla, eikä jaksa. Tiedän myös toisen, joka asiallisia puheenvuoroja aloittaessaan kuulee: “No mitä sinä Diana-Elisabeth siellä yrität nyt lässyttää taas, luulet tietäväsi taas kaiken”.  Järjestelmällisesti vanhemmalta, keski-iän ylittäneeltä, valkoiselta heteromieheltä. (Sarkastisesti todettuna kaikki tässä yhteiskunnassa on keskivartalolihavan keski-ikäisen heteromiehen syytä, tottakai)

Puolustukseksi sanottakoon, että nuori Diana-Elisabeth sattuu tietämään asioista “kaiken” kun on lukenut valmistellun asiakirjan ja hänellä on jo valmiiksi harkittu mielipide asiasta. On järkyttävää miten moni valtuuston jäsenistä äänestää kokouksissa asioista, joihin ei ole edes perehtynyt.

Tähän haluan vaikuttaa Vihreänä ehdokkaana. Seis vihapuhe. Seis vähättely. Seis tytöttely. Seis koskemattomuuteen kajoaminen. Seis huono, vääristynyt tapa hoitaa asioita. Seis nuorten älykkäiden ihmisten alas lyttääminen. Seis huonosti ja piilossa valmistellut aloitteet ja seis äänestykset, joissa ei tiedetä mistä oikeastaan edes äänestetään.

Tervetuloa Vihreät arvot: inhimillisyys, solidaarisuus, ystävällisyys, positiivisuus. Tervetuloa yhteiseen koko Suomen hyvinvointiin tähtäävä avoin politiikka. Tervetuloa ratkaisukeskeisyys, myönteisyys ja tutkittu fakta.

Jyväskylässä ehdolla oleva Leena Lyytinen kirjoittaa ihanasti näin:
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLyytinenLeena%2Fposts%2F243082616149985&width=500

Tervetuloa onnellisempi elämä.

This post has already been read 1463 times!

Minnamoira – Follow me