Blog / Suomeksi / Työ(ttömyys) · 28.08.2018

Tutkimushaastattelu, hauskaa vai hillitöntä?

Olen nyt kahden viikon projektissa töissä, tekemässä asiakastutkimusta, tai oikeastaan tutkimushaastatteluita eräässä kauppaliikeketjussa. Minulla on älypuhelin ja esitän asiakkaille muutaman kysymyksen. Työn on itsessään simppeliä ja siihen tarvitaan vain positiivinen asenne ja uskallusta lähestyä ihmisiä.

On hauska tarkastella ihmisten reaktioita. Osa kiiruhtaa ohitse, niinkuin se olisi viimeinen asia tässä elämässä, jos jäät haastattelijan “nalkkiin”. Osa kaivelee kassalla jo kännykkää ja korvanappeja ja esittää soittavansa puhelua ohi kulkiessaan.

Suurin osa väittää, ettei heillä ole aikaa vastata alle minuutin kyselyyn.

Muutama sanoo vastanneensa jo kyselyyn, vaikka olisi yhtä tärkeää saada heidän vastauksensa, sillä kysely esitetään myymäläkohtaisesti.

Yksi yritti flirttailla. Sanoi olevansa vanha, mutta kuulema ei tyhmä, joten aikoi yrittää vokotella naista tilanteessa kun semmoinen tuli eteen.

Muutama humalainen, joiden olotilan huomasin vasta liian myöhään katsekontaktin ja ensiesittelyn jälkeen. Sai tehdä vähän töitä, että pääsi näistä eroon sitten.

Noin yleistäen, ikäiseni ja yleensä naiset, kieltäytyvät haastattelusta hanakkaammin kuin ikäiseni ja minua vanhemmat miehet. Eli voiko tästä vetää johtopäätöksen, että 45+ mies seisoskelee mielellään isotissisisen haastattelijan lähellä edes sen minuutin. Ehkä voi. Minun haastattelemani data on hieman vinoutunut tältä osin.

This post has already been read 1709 times!

Minnamoira – Follow me