Suomeksi · 10.10.2018

Puolipäiväreissu Hailuotoon

Hailuoto

En ole koskaan käynyt Hailuodossa, joten sinne oli helppo lähteä innokkaasti eräänä sunnuntaina.

Hailuoto

Lautta kulkee puolen tunnin tai tunnin välein, ja on kuten muutkin lautat ja lossit Suomessa, ilmainen, koska kuuluu normaaliin Suomen tieverkkoon. Näitä losseja operoi > Finferries. Tuulen voimakkuus merta ylittäessä yllätti, sillä minä maalaistyttönen olen tottunut tietenkin vain sisävesien lossiin ja erityisesti Manamansalon Alassalmen lossiin Kainuussa. Mutta vesistö kuin vesistö! Annoin tuulen sekoittaa hiukset täysin. Rakastan tuulta, merta ja luonnon elementtejä noin yleensä. Lossimatka minulle on kuin lapsena, pieni vesielämys. ❤ Ja silloin otetaan aina kuvia. Tietenkin!

Hailuoto

Vesimatka on hieman yli  6 km, lossille matkaa Oulusta tulee n. 14 kilometriä ja itse saarella matka on n. 30 km, eli tien päässä olevaan pikkukylään, Marjaniemeen tulee matkaa n. 54 kilometriä.

Hailuoto

Saari on suuri ja siellä on retkeilyreittejä saaren ympäri, valtavasti hiekkaa ja horisonttiin katoava meri. Pikkukahviloita ja mökkejä ja vettä. Veneitä, vierassatama ja savukalaa. Kävimme ostamassa tietenkin savukalaa lähes kilon verran, kävelimme hiekkarannalla ja Seskakoira riehui aallokossa, vaikka tuuli oli varsin kylmä ja aallot korkeat. Mutta suosittelen Hailuotoa päiväretkeilypaikaksi ja siellä oli nähtävää näin syksylläkin.

Hailuoto

Paluumatkalla pysähdyimme kauppaan, kirpputorille joka oli auki, vaikka oli sunnuntai. Kirppiksen herttainen täti oli kova Johnny Depp-fani, joten juttelimme tovin Pirates of the Caribbean- elokuvista. Heh, mahtavaa!

Hailuoto
Hailuoto
Hailuoto
Hailuoto

Mare liberum – An open sea

This post has already been read 634 times!

%d bloggers like this: