Blog / Suomeksi · 24.08.2018

Star Trek: Insurrection ja Amazonin heimot

Nyt on taas löydetty heimo Amazonin metsistä, jostain todella syrjäisestä paikasta, viidakosta. Tästä kirjoittivat > Iltalehti, > The Sun ja > New York Times

Minun pää räjähtää. Miten tämä voi olla mahdollista? Nämä ihmiset ovat vieläkin, vuonna 2018 pois kehityksen vaikutuspiiristä. He metsästävät keihäillä, maalaavat kasvojaan ja nukkuvat pienissä majoissa, jotka on tehty lehdistä, oksista ja savesta. Haluaisin olla kärpäsenä katossa näissä majoissa. Tai näkymättömyysmuurin takana kuten Star Trek: Insurrection-elokuvassa, joka on muuten lempparini näistä Star Trek elokuvista, juuri tämän aiheen takia.

Koko Star Trek-saagan pari kertaa läpi kahlanneena olen vahvasti Prime Directiven puolella ja se toimisi moraaliohjeena myös täällä maapallolla. Vai pitäisikö? Kyse ei ole kuitenkaan koko maapallosta, vaan äärimmäiseen eristykseen joutuneesta heimosta.

Silti, tämä on merkittävä löytö. Ja näitä heimoja on siis arvion mukaan olemassa enemmänkin, toiset lähteet sanovat että 11 ja toiset 16. Joihinkin heimoihin on otettu yhteyttä ja moneen ei. Kuten sanoin, minun pää räjähtää. Mitä nuo ihmiset mahtavat ajatella, kun/jos joskus tapaavat modernin ihmisen? Miten heidän kehityksensä vinoutuu, nopeutuu, mullistuu, jos heihin otetaan yhteyttä “sivilisaation” puolelta. Ja sitten se eettinen puoli. Pitäisikö meidän ottaa yhteyttä?

Me täällä sukelletaan merien syvyyksiin, valloitamme avaruuksia ja puhumme pieneen elektroniseen laatikkoon ja tavoitamme sen avulla ihmisiä puhutun, kirjoitetuin tai lennosta napatuin valokuvin. Tässä minä kirjoitan blogiartikkeliani tietokoneen ääressä, tiedän mikä on blogialusta Worpress ja kuuntelen musiikkia netin syövereistä. Siellä Amazonilla joku tyyppi himmailee nuotion äärellä, paistelee puukeihäällä kalastamaansa kalaa ja matkustaa puukanootilla, jonka hän on monien viikkojen aikana kaivertanut puun rungosta. Ja katselee tähtitaivasta. Minä katselen täällä sitä samaa tähtitaivasta.

Minun pää räjähtää. Eikö sinun?

This post has already been read 1572 times!

Minnamoira – Follow me