Blog / Suomeksi · 04.07.2018

Puutu epäkohtiin

Jaan tässä postaukseni, jonka laitoin Facebookiin toissaviikolla.

Tässäpä muisto alle 20-vuotiaan aktivisti-Minnan elämästä:

Koulussa meitä oli eräässä valinnaisessa aineessa vain alle kymmenen opiskelijaa. Opettaja kirjoitutti aika kovaan tahtiin materiaalia ja aloimme luokalla tuskastua tahtiin, kun emme kerenneet kopioimaan tekstiä vihkoihimme yhtä nopeasti. Minä olin sitten se joka nosti kätensä ja rohkaistui sanomaan tuolle hieman temperamenttiselle opettajalle, että tahti on liian nopea.

Ja mitäs opettaja tähän. Noh.  
Ainiin Minna, sinähän olet vasenkätinen, te kirjoitatte muita hitaammin.

Opettajan tahti hidastui kyllä, mutta minulta meni maku opiskella opettajan johdolla ja ope on varmasti siinä luulossa edelleen, että Minna se nyt vaan on muita hitaampi.

Opetus: anna palautetta ja sua luullaan tyhmäksi koska: ”kyllähän nuo muut selviää tässä” tai:
ole hiljaa ja kärsi. Mä olen valinnut jo alle 20- vuotiaana, etten vaikene.

Tämä tapahtui oikeasti yli 20 vuotta sitten ja minä tulen muistamaan tämän ikuisesti. Aika monissa työpaikoissa tilanne on tämmöinen. Se joka menee sanomaan jostakin ja jos muut eivät ole antaneet samaa palautetta, saa tämä palautteen antaja vihat niskoilleen. Minä en ikinä, ikinä, tule unohtamaan tuota opettajaa.

Kuinka monesti olenkaan todistanut vieressä, kun kollega purnaa jostakin asiasta, mikä menee aivan päin persettä, mutta ei kuitenkaan mene sanomaan asiasta esimiehelle. Olen aina näissä tilanteissa kehottanut kollegaa kertomaan asiasta ylöspäin ja ihan selvissä kiusaamistapauksissa olen kertonut esimiehelle itse.

Epäkohtiin tulee puuttua. Huomenna postaan toisen vastaanvanlaisen tilanteen eräästä työstä, jossa olin kerran. (Edit: katso Sosiaalinen eristäminen työpaikalla)

This post has already been read 3227 times!

Minnamoira – Follow me