Blog / Suomeksi · 16.10.2012

Projekti – etsi hyvä sähköpostipalvelu

Kaikki käyttävät Gmailia, mutta mä inhoan sitä. Siis niin pienestä syystä, kuin että plain text muodossa pitää kirjoittaa Arial-fontilla. Mä inhoan Arial-fonttia.

Lisäksi Gmail ei toimi virheettömästi esim organisaatioiden palomuurien takaa ja hakee aika monesti yhteyttä Googlen servereihin ja tietenkin juuri kesken viestin kirjoituksen.

En myöskään pidä Googlen historiikista, personointipalveluista jne … vastustan sitä varmasti kai vai lähinnä siksi, koska kaikki käyttävät sitä, enkä halua olla “kaikki”.  En myöskään pidä geneerisestä gmail.com loppuosasta. Jos gmail.fi olisi olemassa, tilanne olisi aivan jotain muuta. Ehkä. Arial – fonttia se ei silti poista.

Hyvää:  labelsit, imap / pop /  forwardointi, aika hyvä kustomointi muutenkin ja palvelu joustavuus moneen suuntaan.  Pystyy synkronoimaan X-change serveri-tyylisesti kännykän kanssa. Eli siis kontaktit, kalenteri, yhteystiedot, kännykkään. En tykkkää web-käyttöliittymäkalenterin ulkonäöstä, tykkäisin enemmän Outlook-tyyppisestä kombinaatiosta, jota taas  Evolution imitoi tehokaasti. Siis jos käyttäisi Evolutionin kanssa jotain sähköpostipalvelua … tosi sitä ei sitten saa kännykkään, riippuen palvelusta.

Lisäksi inhoan sitä koska se on Google. Samasta syystä en halua käyttää Yahoota (tykkään kirjepapereista sähköpostissa) tai Hotmail/Windows-Live / uutta Outlook palvelua, vaikka se on joustavampi kuin Yahoo.

Tykkään horden ulkoasusta. Kevyt käyttää, ei turhia grafiikoita käyttöliittymässä. Horden saa aika monen webhostaus/webhotellipalvelun mukana webmail-käyttöliittymäksi.

Fastmail.fm – > tykkään, mutta siitä pitäisi maksaa jotta saisi kaikki käyttöliittymän toiminnot käyttöön.

Lavabit.com – > Squirrel webmail, pop – palvelu.  Eettinen vaihtoehto. Joutuisi maksamaa, mutta ei ole kalenteripalveluita.

Mail.com ´lla on linuxmail.org ja linuxmail.com domainit. Tykkään, mutta pop yhteys on maksullinen ja pätkii jopa silloin.

Tällä hetkellä mulla on vaihtelevasti käytössä Suomi24, Care2, Gmail, pari omaa domainia jotka menee Google Apsin kautta, sekä Exhange Serveriin perustuva oma sähköposti  Namecheap.com. Ja tietenki Saunalahden posti. Koneella Thunderbird- clientti.

Auttakaa. Vai onko mulla vaan asennevamma?

This post has already been read 1551 times!

Minnamoira – Follow me