Blog / Suomeksi · 04.09.2018

Kysy henkkareita nettideiteillä

Twitterissä oli taannoin keskustelu sitä, että miten uskaltaa mennä tuntemattomien ihmisten kanssa treffeille Tinderistä tms. tyypin bongattuaan. No minäpä kerron. Tämä kikka on toiminut minulla joka kerta.

Kysy tyypiltä henkkarit

Aivan oikein. Tämä “vitsi” lähti käyntiin jo kauan sitten kun tapasin nuoren miehen diskossa Kajaanissa ja olin 15-vuotias. En uskonut siihen, että heppu soittaisi takaisin seuraavana päivänä, joten hän antoi minulle vakuudeksi henkilökorttinsa, Hänen olisi siis soitettava minulle, jotta saisi henkilötodistuksensa takaisin. Ja hän teki niin.

Suhteesta, joka seurasi, ei sen enempää, mutta olen tehnyt näin sen jälkeen joka kerta. Nimittäin pyytänyt nähdä hepun henkilöllisyystodistuksen. Kun sen tekee huumorilla, niin se onnistuu – kukaan ei ole tähän mennessä kieltäytynyt. Joskus olen joutunut näyttämään omani ensin, ja minulla ei ole mitään sitä vastaan. Näin tiedät ainakin, että olet oikean ihmisen kanssa tekemisissä ja mikä hänen virallinen nimensä on.

Yksi tyyppi ei koskaan tullut paikalle, kun sanoin hänelle puhelimessa toimivani näin. Taustalla minulla oli toki paljon muutakin epäilystä hepun oikeastan nimestä jne.

Harmi, että tämä nettihuijauskulttuuri on löytänyt tiensä Suomeenkin. Hyviä esimerkkejä on näkynyt jo uutisissa ja yksi tämmöinen räikeä huijaustapaus sattui ihan lähipiirissä. Treffien jälkeen mies hävisi naisen omaisuuden kanssa.

Eli sovi aina ensimmäinen tapaaminen julkiselle paikalle, ota mukaan ystävä vaikka lähistölle tai naapuripöytään, jos epäilyttää. Kysy henkkarit, äläkä kerro kotiosoitettasi, äläkä ainakaan missään nimessä kutsu tuntematonta tyyppiä kotiisi, jos sinulla ei ole hänen Facebook-tilinsä tietoja, häntä ei löydy Instagrammista tai jos mikään aiheuttaa kysymyksiä hänen persoonastaan ja/tai profiilistaan.

Ja on taatusti ihan OK googlata tyyppi. Jokaisesta jää jälkiä jonnekin, jossakin muodossa, on erittäin harvinaista ettei jää. Eli jos vastapuoli kertoo harrastavansa maratooneja, hänen nimensä löytyy varmasti juoksukisojen tuloksista jostain parin vuoden takaa.

Koskaan ei voi olla liian varovainen, mutta ei kannata myöskään olla liian epätoivoinen. Tunne arvosi ja jätä väliin, jos tilanne tuntuu omituiselta, sillä yleensä se myös on sitä.

Mitä sitten jos kaikki vaikuttaa OK:lta ja tulet silti huijatuksi? Tee kuten tuttavani: ota DNA-jäljet muovipussiin ja kiikuta ne poliisilaitokselle ja tee asiasta rikosilmoitus.

Nemo gratis mendax – No man lies freely. A person with no reason to lie is telling the truth.

This post has already been read 1816 times!

Minnamoira – Follow me