Blog / Korpimaa* / Suomeksi · 25.10.2014

Blogi: Kolmas päivä Ihon alla

“Niin se vain tämäkin paikka kasvaa kiinni, tämähän tuntuu jo niinkuin kotona olisi” toteaa eräs kameramies tänään.

Kolmas kuvauspäivä (torstai)

on ohitse ja jos eilen väsytti, niin tänään väsyttää sitäkin enemmän. Fiilis on silti todella hyvä. Juttelemme harjoittelussa mukana olevan KAO:n medialukiolaisen Fanni Järvisen kanssa tänään taukotilassa siitä, miten jotkut ihmiset viettävät syyslomaansa mielellään tekemättä yhtään mitään. Eikä siinä mitään – mutta totesimme kuin yhdestä suusta, että tämmöinen tekemisen meininki se vasta onkin virtaa antavaa. Uuden oppiminen on hurjan voimaannuttava kokemus. Pohdimme myös, että miten mukavaa välittömän palautteen saaminen on, sekä kollektiivinen luotto siihen, että päämäärä saavutetaan. Työkaveriin voi luottaa, että homma hoituu, kun hänelle tehtävä annetaan, eikä kukaan tunnu loukkaantuvan siitä, että toisia käskytetään ilman hierarkiaa. Asiat on vain saatava eteenpäin, eikä sillä ole väliä, kuka pyynnön välittää. Toteamme molemmat viihtyvämme tällaisessa ympäristössä todella hyvin.

Voi kun tämän tekemisen taidon voisi siirtää vaikka valtion virastoihin! Noh, myönnettäköön, ehkä se on vähän liikaa pyydetty. Mutta tehokkuudesta ja asioiden järjestämisestä voisi tästä projektiluontoisesta työskentelystä ottaa hyvin mallia muuallekin.

Tänään päivä menee siis auton ratissa. Laskeskelen, että kyydissä on kaiken kaikkiaan 16 eri otteeseen n. 10 eri ihmistä. Ajoreittinä on majoitus – sairaalan kuvauslokaatio ja lentokenttä. Tulen hyvin juttuun näyttelijöiden kanssa, joista vain muutama on käynyt Kajaanissa aiemmin ja heistä jokainen muistaa kehua vaaramaisemaa ja kyselevät ruskasta. Minä puolestani muistan kehua tämän syksyn runsasta puolukka- ja sienisatoa.

Kuuden aikaan ruokailuun vaeltaa noin 40 nuutuneen näköistä muumia. Näky on jollakin tapaa hellyttävä, istumme vieri vieressä pitkien pöytien ääressä hiljaa ruokaa mussuttaen. Meidän pöydässämme kysellään toistemme ikiä ja saan taas uutta äimisteltävää. Hyvin suuri osa porukasta on alle 30 -vuotiaita ja esimerkiksi Blockbusters Gangin nuoret naiset ovat syntyneet 90-luvun alussa, eli he voisivat olla ikänsä puolesta lapsiani. Tämä on hyvin hämmentävää, ilahduttavaa ja ihailtavaa. Girlpower!

//Minna

Ihon alla koko blogisarja:

  1. https://minnamoira.fi/2014/ihon-alla/
  2. https://minnamoira.fi/2014/ensimmainen-paiva-ihon-alla/
  3. https://minnamoira.fi/2014/toinen-paiva-ihon-alla/
  4. https://minnamoira.fi/2014/kolmas-paiva-ihon-alla/
  5. https://minnamoira.fi/2014/neljas-paiva-ihon-alla/
  6. https://minnamoira.fi/2014/viides-paiva-ihon-alla/
  7. https://minnamoira.fi/2014/kuudes-paiva-ihon-alla/
  8. https://minnamoira.fi/2014/ihon-alla-yhteenveto/

This post has already been read 1474 times!

Minnamoira – Follow me