Blog · 24.03.2015

Johdon seminaari 14-15.2.2015 Suomenlinnassa

Olen liittynyt Valmiusliittoon Kainuun Marttapiirin edustajana vasta muutama kuukausi sitten. Minusta tehtiin Martta, jotta Oulun alueneuvottelukunta saisi Marttojen edustajan, sillä edustajaa oli kuulema vaikea löytää. Kerroimme tämän hauskan tarinan seminaarissa, kun kaikki alueneuvottelukuntien edustajat esittelivät itsensä paikalla olleille ja esittelymme kirvoitti muissa seminaarilaisissa makoisat naurut ja aplodit. Olin siis seminaarissa neuvottelukuntamme puheenjohtajan Riitta Törnin kanssa. (Oulun neuvottelukunta)

Seminaari oli kaksipäiväinen ja täynnä uutta informaatiota minulle. Valmiusliiton puheenjohtaja Anne Holmlund avasi seminaarin ja siitähän se sitten lähti! Jatkuvana tykityksenä NASTA, KOTU, MPK, SOMA, Pikku-Nasta, JohdonNASTA, NASTA I ja II jne. Kaikenlaiset lyhenteet vilisivät ohi ja kyselin vaivihkaa vieruskaverilta ja Riitalta näiden merkitystä. Paikalla oli kaikenkaikkiaan viitisenkymmentä naista ympäri Suomea. Ohjelmassa oli koulutusta, kävimme läpi Valmiusliiton verkkopalveluita ja ohjelmistoja, sekä Skype-koulutusta. Nämä kaikki monet ohjelmat ovat siis työkaluja, joilla alueneuvottelukunnat voivat helpottaa vapaaehtoistyötään. Lisäksi kävimme läpi jokaisen neuvottelukunnan uutisia ja olin iloisesti yllättynyt miten monipuolisia asioita nämä erittäin toimeliaat naiset ovat keksineet. Pop-up ravintoloista munkinpaistoon ilman sähköä.

Naisten Valmiusliitto muodostuu 10 jäsenjärjestöstä, joissa on yhteensä 144 000 jäsentä. Tämä luku yllätti minut täydellisesti. Miksi en ole havahtunut Valmiusliiton olemassaoloon aiemmin, ennenkuin Riitta minulle siitä kertoi? NASTA-harjoituksia järjestetään myöskin kaksi kertaa vuodessa, joskus jopa useampiakin. Hämärästi muistan kyllä joskus nähneeni lehdessä ilmoituksen vapaaehtoisista maanpuolustuskursseista naisille.

Koska olin ensikertalainen, parasta seminaarin antia oli kyllä tutustuminen näihin mahtaviin, aktiivisiin naisiin. Välillä tuntuu, etten oikein kuulu mihinkään porukkaan, mutta ihastuin heti tämän porukan välittömyyteen, suorapuheisuuteen ja avoimuuteen. Minut otettiin todella hyvin vastaan, vaikka hieman arkailinkin alussa.

Takana on siis erittäin hedelmällinen viikonloppu. Seminaari pidettiin Merisotakoululla ja oli hienoa tutustua tähän historialliseen rakennukseen ja koulutuslaitokseen, jossa en ollut ikinä aikaisemmin käynyt.

(Julkaistu Naisten Valmiusliiton blogissa 15.2.2015)

This post has already been read 1825 times!

Minnamoira – Follow me