Blog / Korpimaa* / Suomeksi · 03.11.2014

Blogi: Ihon alla yhteenveto

Toisen viikon päivät hurahtavat ohi salakavalasti. Joudun hoitamaan erään koulutukseni läsnäolovelvollisuuksia keskiviikkona ja torstaina päiväsaikaan ja tämä lyhentää TV-sarjan työpäivääni… tai siis ei. Käyn siis kouluhommissani ja jatkan iltaa sitten kuvauspaikalla toiset kahdeksan tuntia. “Honeymoon”  on ohitse, huomaan helpommin, kun ihmisiä vaivaa stressi tai kiire, mutta kuvaukset puksuttavat silti eteenpäin kuin höyryjuna. Koulupäiväni aikana crew kuvaa torstaina Kontiomäessä ja minua harmittaa, että en pääse sinne mukaan, koska olen toisaalla. Olen asunut lapsuuteni siis Kontiomäessä.

Saan auttaa Teemua löytämään taas vauvan kuvauksiin perjantaille joten rekrytoin kaverini Siljan kuukauden ikäisen vauvan tehtävään. Lisäksi luokkakaverini Samin kuplavolkkari tulee esiintymään yhdessä pätkässä. Väännämme voileipiä urakalla Jennan ja Fannin kanssa. Joka päivä! Ajeluttelen näyttelijöitä.

Perjantaina kuvaukset loppuvat kymmeneen mennessä. Halaan Ailaa ja Minnaa. Tiina ja Jantsu kehoittavat minua hakeutumaan Helsinkiin johonkin alan firmaan harjoitteluun. Nauran asialle, sillä olenhan juuri parisen vuotta sitten “päässyt” pääkaupunkiseudusta eroon. Ajatus jää kuitenkin kalvamaan mieltäni.

Mitä sitten tunnen ja ajattelen? Kahden viikon aikana on tullut koettua melkein koko tunneskaala läpi. Vihaa ja rakkautta en sentään, mutta jotain sen suuntaista. Pienenlaisia epäkohtiakin on tullut vastaan, mutta ne on raportoitu esimiehelle ja ne varmasti menevät sitä kautta eteenpäin. Kaiken kaikkiaan mahtava fiilis. Olen väsynyt, mutta erittäin tyytyväinen. Päällimmäisenä on haikeus. Tiimi oli todella mukava ja otti meidät harjoittelijatkin mukaan vauhtiin hyvin. Tälle alalle ei lähdetä bongaamaan tähtiä ja tähdenlentoja, vaan tekemään epäsäännöllistä, epäkäytännöllistä ja monimutkaista työtä.

Ihmiset ovat poikkeuksetta raskaan työn raatajia, toimeliaita, oma-aloitteisia, hyvät sosiaaliset taidot omaavia multitaskaajia, jotka eivät napise tehtävän laadusta. Kaikki työt on tehtävä, oli sen tekijä sitten itse tai vieruskaveri. Projektilaatuisen työn puurtajan perheiltä ja puolisoilta vaaditaan paljon joustoa sillä kuvauksissa ollaan mukana yötä päivää. Kymmenen tunnin päivät ovat normi, mutta joskus ne venyvät monella tunnilla. Kuvaukset vievät työntekijänsä toiselle puolelle Suomea, pois kotoa. Sitten taas ollaan kotona mahdollisesti viikkoja, tai ehkä vain pari päivää, kunnes taas toinen projekti alkaa. Itsestään täytyy pitää hyvää huolta ja pyrkiä syömään ja nukkumaan säännöllisesti, kaikesta huolimatta.

Ehkä siksi kaikki tämä tuntuu myös erittäin palkitsevalta. Saa laittaa itsensä likoon sataprosenttisesti ja työnsä jäljen näkee välittömästi.

Lauantaina ajan vielä Teemun ja Johanna Snellmanin Ouluun muutamien lainassa olleiden kuvaustarvikkeiden kanssa. Päiväni loppuu 19:30 kun palautan pakettiauton avaimet.

Minä kiitän & kumarran:

Mikko H,  Johanna, Teemu, Aila, Fanni, Jenna, Katja, Milla, TK, Anniina, Jantsu, Tiina, Miikko, Matti K, Taneli, Laura, Ari, Juha, Matti P, Kosti, Pirjo, Hannele, Essi, Riitta, Kaisa, Salla, Micke , Riku, Mika O, Mika L, Ilkka, Elena, Wille …

KAO & Cloudberry Services, Marko

Fisher King Productions Oy &  Blockbusters Gang

Ensiviikonloppuna opiskelukaverillani Mikolla ja minulla on jo toinen projekti tiedossa! Hurjaa!

Ihon alla koko blogisarja:

  1. https://minnamoira.fi/2014/ihon-alla/
  2. https://minnamoira.fi/2014/ensimmainen-paiva-ihon-alla/
  3. https://minnamoira.fi/2014/toinen-paiva-ihon-alla/
  4. https://minnamoira.fi/2014/kolmas-paiva-ihon-alla/
  5. https://minnamoira.fi/2014/neljas-paiva-ihon-alla/
  6. https://minnamoira.fi/2014/viides-paiva-ihon-alla/
  7. https://minnamoira.fi/2014/kuudes-paiva-ihon-alla/
  8. https://minnamoira.fi/2014/ihon-alla-yhteenveto/

This post has already been read 1734 times!

Minnamoira – Follow me