Blog / Korpimaa* / Suomeksi · 24.10.2014

Blogi: Ensimmäinen päivä Ihon alla

Ensimmäisenä tuotantoharjoittelijan päivänäni pääsen ajojärjestelijäksi tuotannon autoille tarkoitetulle parkkipaikalle. Mukaan ottamani toppahousut ja pipo eivät ole lokakuun viimassa yhtään liioiteltua. Mikäs siinä seisoksiessa, mahtava ilma, aurinko paistaa kirkkaasti. Hyvät fiilikset jo alussa. Hihittelen pipolleni, jossa lukee KATUPARTIO.

Seuraavaksi seuraa pientä sukkulointia voileipien, sopimusten ja muutaman pienen esineen kanssa Kajaanin keskussairaalassa, jossa kuvauksia tehdään puolet päivästä. Yksi tehtävistäni on tutustua settiin, eli kuvauspaikkaan, minkä teen. Kuvausten ajaksi tilanne rauhoittuu sen verran, että kerkeän jutella monen tuotantoon kuuluvan jäsenen kanssa ja kysellä heidän taustoistaan ja koulutuksistaan.  Huomaan pian, että asiat tapahtuvat sykleissä: 1-2 minuutin pätkää kuvataan monta kertaa, vaihdetaan kuvakulmaa ja taas kuvataan. Koko kuvaustiimi on hiirenhiljaa kameroiden käynnin ajan. Kaikki muutokset, kahvit, potkulaudat ja kameroiden ja valojen asemoinnit tapahtuvat ensikertalaisen silmiin ikäänkuin automaattisesti, heti kun radiopuhelimesta kuuluu – kiitos, kameroiden pysähtymisen merkiksi.

Muutaman tunnin päästä kuvauscrew siirtyy kokonaan ambulanssihalliin. Täällä kuvataan samalla tavalla muutama tunti. Kamera, ääni ja valomiesten työskentelyä on ilo katsella. Siinä missä muu poppoo tuijottaa kuvaussihteerin ja äänimiehen monitoreja, joista näkee näyttelijöiden työsuoritukset, huomaan olevani lähes ainoa, joka tuijottaa haltioituneena itse kameracrewn työskentelyä.

Sitten siirrymme pois sairaalalta kokonaan. Pääsen ajamaan yhdellä tuotannon vuokra-autoista ja kuljetan ohjaajat toiseen lokaatioon.

Tässä välissä pääsemme syömään ja taas kerkeän jutustella muutaman uuden tiimiläisen kanssa.  Fiilikset ovat tässä vaiheessa jo korkealla. Kerkeän viestitellä ystävälleni: “Tämä on ihan sikasiistiä! Täytyy miettiä uravalinnat uudelleen, ehkä lähdenkin elokuvien ja tv-sarjojen mielenkiintoiseen maailmaan! ” Opettajani Marko kyselee minulta, josko olen jo oppinut mitään. –  Jos kuolen tänään, kuolen onnellisena, vastaan hänelle.

Ruokailun jälkeen on vielä iltakuvaukset Kajaanin elokuvateatterin Biorexin tiloissa. Tänne on kutsuttu yli 100 kajaanilaista avustajaa, esittämään elokuvayleisöä. Pääkaupunkiseudulla on kuulema vaikeata jo löytää ihmisiä mukaan avustajiksi, sillä siellä on jo niin paljon erilaisia kuvauksia, mutta Kajaanissa sitä ongelmaa ei onneksi ole. Minulla on vastuullani catering, sillä varsinaiset catering-henkilöt ovat avustajina elokuvasalissa. Alkaa jo väsyttää, mutta ammattilaiset ottavat otoksen toisensa jälkeen. Mietin, että tämä on vasta ensimmäinen varsinainen harjoittelupäiväni ja tulossa on vielä 11 kuvauspäivää. Kaupassa käynti tuntuu jo täysin triviaalilta toimenpiteeltä. Jos tätä tehdään kaksi viikkoa, miten pystyn palaamaan enää normaaliin elämään?

//Minna

www:  Fisher King Production Oy – Ihon Alla – Replacements

Ihon alla koko blogisarja:

  1. https://minnamoira.fi/2014/ihon-alla/
  2. https://minnamoira.fi/2014/ensimmainen-paiva-ihon-alla/
  3. https://minnamoira.fi/2014/toinen-paiva-ihon-alla/
  4. https://minnamoira.fi/2014/kolmas-paiva-ihon-alla/
  5. https://minnamoira.fi/2014/neljas-paiva-ihon-alla/
  6. https://minnamoira.fi/2014/viides-paiva-ihon-alla/
  7. https://minnamoira.fi/2014/kuudes-paiva-ihon-alla/
  8. https://minnamoira.fi/2014/ihon-alla-yhteenveto/

This post has already been read 2668 times!

Minnamoira – Follow me