Blog / Suomeksi · 02.07.2018

41 päivää sairaana

Jep. Olen ollut sairaana 41 päivää. Miten tämä voi olla mahdollista? En jaksa mennä yksityiskohtiin, mutta olen käynyt hoitajalla 4 kertaa ja lääkärillä 2 kertaa tämän 41 päivän aikana, saamatta oikein mitään apua mistään.

Työterveyshuollossa sanottiin että voi voi, yskä voi kestää monta viikkoa ja kirjoitettiin 2-3 päivää saikkua. Sitten yritin mennä takaisin töihin ja totesin parin päivän päästä voinnin olevan taas niin huono, että linkutin takaisin hoitajalle. Ja sitten sain taas muutaman päivän saikkua jne jne. Lääkäri siinä välissä (vihdoinkin 3 viikon jälkeen) heitti, ilman tutkimuksia, kuurin penisilliiniä, jonka jälkeen sinnittelin taas töissä kaksi viikkoa vain todetakseni että yskä ei ole parantunut minnekään ja ääni alkaa taas hävitä niin pahaksi että aamulla kuulin vain pihinää. Vointi on on ollut koko ajan erittäin väsynyt.

Vihdoinkin lääkäriin

Summa summarum. Menin päivystykseen eilen ja sain kaikki tutkimukset mitä tarvitsin ja todettiin että mulla oli nielussa peitteet (angiinako?), kuumetta (kotona mittari näytti 36.1. ja lääkärillä 37.7.) tulehdusarvot koholla ja poskiontelot täynnä räkää. Antibioottikuuri ja lisää saikkua.

Kahden päivän jälkeen (5 tablettia jo napattuna) alkaa jo helpottaa. En ollut tajunnutkaan, miten huonoon kuntoon olin päässyt. Nyt voin hengittää, nukuin ensimmäisen yöni ilman heräämistä yskimään ja tänään olen jaksanut olla jo jalkeilla yli tunnin. Kävin äidin luona saunassa.

Vituttaa silti. Minulla on todellakin omituinen tapa saada kaikki taudit sillon kun tulee kesä. Ulkona on mitä mainioin ilma ja minä olen ollut vain sisällä, pitkät kalsarit, villasukat jalassa, sekä viltti harteilla. Mun kesä on pilalla. Olen siis ollut sairas 23.5. – 2.7. ja vielähän tämä näkyy jatkuvan.

Jotta saisin taas kirjoitusinnostani kiinni, ajattelin heittää itselleni haasteen. 365 blogipostausta, 1 vuosi. Lähteekö joku mukaan? Tästä se siis lähteköön!

nenäsuihkeita

This post has already been read 1420 times!

Minnamoira – Follow me