Blogi Työ(ttömyys)

Pitäisi kuulema perustaa yritys

Ihan liian moni on jo useamman vuoden ajan kertonut minulle, että minun pitäisi perustaa yritys, niimpä mietin sitä nyt tässä taas kerran vakavasti. Olin Kajaanin YritysAmiksen osuuskunnan toimitusjohtajana vuonna 2015-2016 ja samalla tein muutamia töitä asiakkaille niin että sain laskuttaa niistä. Se oli kivaa.

Vielä kivempaa tietenkin olisi, että saisin kirjoittaa ja tehdä sisällöntuotantoa. Olen nyt työharjoittelussa DIMMY-koulutusohjelmassa opiskeluni vuoksi ja teen itse asiassa harjoittelua peräti kahdelle yritykselle. SEO-optimointia, somepäivityksiä, uutiskirjeitä, kuvien käsittelyä, eli siis ihan kaikkea sitä mitä haluaisin ihan “oikeastikin” töissäni tehdä.

Työharjoittelun lisäksi olen tehnyt ajatustyötä oman Instagramini päivitysrutiiniini. Muuallakin somessa olen ollut raivokkaasti. mm Snapchatissa. Ajattelin jopa muuttaa blogini kielen englanniksi. Lisäksi minulla on muutamia aiheita mielessäni, joista haluaisin erityisesti kirjoittaa. Kuitenkin kaikki tämä vaatii aikaa ja rutiinien kehittämistä, ja ne rutiinit ovat jotakin mitä minulla ei tietenkään oikein vielä ole.

Työharjoitteluni haasteita on yllätys, yllätys, tämä kotona työskentely. En osaa olla häiriintymättä koirista (minulla on ystäväni koira täällä nyt hoidossa, oman Seskani lisäksi) ja kissasta. Kun näen tiskit keittiössä ja/tai pyykit kylpyhuoneessa, on ajatus poikki heti työnteon suhteen. Sitten tietenkin kuvittelen, että jee, minäpäs nyt isken kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja laitan pyykit pyörimään. Sitten haluan tietenkin pyyhkiä vähän lattioita… (hah, minä!! Sijaistoimintaan hakeutuminen on erittäin voimakas vietti ADD:lla … heh.) Olen ottanut tavakseni mennä ainakin yhtenä päivänä kolmesta työharjoittelupäivästä viikossa tuonne kirjastoon tekemään töitä, koska siellä on ihmisiä ympärillä, mutta he eivät kuitenkaan tule häiritsemään minun työntekoani. Toisaalta en kuitenkaan tunne oloani yksinäiseksikään. Win-win.

Noh. En ole tätä ikinä kenellekään sanonut oikeastaan ääneen, mutta ajattelin nyt uskaltaa. Nimittäin. Minä haluaisin bloggaajaksi, sisällöntuottajaksi, digimarkkinoijaksi, whatnot. Aloitan tästä siis ja katsotaan miten akalle käy.

Tämän blogiartikkelin apuna käytin Twitteriä:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *