Blogi

Greta Thunberg heavy metallia

Olipas hauskoja uutisia eilen. Ensin Greta Thunbergin puheesta tehtiin metal-video ja nyt siitä tehtiin ihan virallinen biisi. Olen seurannut Gretan puheista ja esiintymisistä vellovaa keskustelua mielenkiinnolla, liikuttuneena ja sitten ärsyyntyneenä. Hän tuntuu saavan keski-iän ylittäneet setämiehet ärsyyntymään. Jopa Trump on laukonut hänestä typeriä kommentteja.

Mikä se näin paljon ärsyttää 16-vuotiaassa tytössä? Ehkäpä se, että politiikan päättäjät ja asioihin kykenevät vaikuttajat saatiin kiinni housut kintuissa. Me olemme tienneet nämä asiat jo vuosikymmeniä, mutta asioille ei ole tehty mitään tarpeeksi nopeasti. Nyt sitten yhtä-äkkiä kansainvälisen ympäristöaktivismin johdossa on tiukasti faktoja lateleva nuori nainen, joka ei pelkää puhua suutaan puhtaaksi. Lisäksi Greta tekee sen häpeilemättä, selkä suorana ja fiksusti ja tarkasti artikuloiden.

Totuuden kuuleminen ärsyttää. Ja se ärsyttää varsinkin niitä, joilla omatunto kolkuttaa. Ehkä aika on juuri nyt otollinen Gretan kaltaiselle nuorelle naiselle. Meillä on Malala. Nyt tulee Greta. Nuoret naiset ovat astumassa estradeille, eikä heitä kiinnosta mitä heistä 20-30 vuotta vanhemmat miehet ajattelevat.

Sen sijaan häntä kiusataan somessa, hänen erityispiirteeseensä, aspergerin syndroomaan puututaan. Hänestä ollaan muka huolestuneita, kun ei osata muutakaan sanoa. Kun itseä hävettää.

Kävin maksamassa tästä biisistä USD 1,50 eli EUR 1,78. Ja ihan mielelläni sijoitin tuon summan. Greta hoitaa puhumisen ja saa siitä lokaa niskaansa. Minä annoin mitättömät pari euroa Greenpeacelle siitä hyvästä. Pyydänkin sinua puuttumaan keskusteluun, kun näet kiusaamista ja vähättelyä toisen iän tai ominaisuuksien vuoksi. Pysäytä vihapuhe. Vihapuhe ei kuulu enää tälle vuosikymmenelle.

Stop hate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *