Blogi

Blogiystäväpäiväkirja

Tartun haasteeseen, jonka löysin Jonin blogista. Tässä siis Blogiystäväpäiväkirja.

Bloggaajan nimi: Minna
Blogin nimi: minnamoira.doc

Ikä/ Blogin ikä: Tjaah. Tällä nimellä 2 kk, mutta on kulkenut lähes 10 eri nimellä … Ensimmäinen blogini taisi olla “Between the Sheets of Midzi, vuonna 1998.

Aikaisemmat blogit: Taisin vastatakin edellisessä tähän kysymykseen … en hoksannut lukea seuraavaa kysymystä. 😀

Miksi aloitit bloggaamisen? Miksipä en? Olen kirjoittanut päiväkirjaa ja kirjeitä jo 9-vuotiaasta asti. Ala-asteella meillä oli semmoinen englannin kerho, jossa käytiin kirjoittamassa kirjeitä opettajan ohjauksessa. Se oli tosi kivaa.

Mistä aiheesta postaat mielelläsi? Voisin sanoa, että rakkaudesta. Tai sen puutteesta.  Nyt sitä puutetta ei tosin uuden parisuhteen myötä ole. Haluaisin kirjoittaa jostakin “järkevästä ja fiksusta”, mutta minulla ei ole yhtä intohimoa, joka olisi yli muiden, enkä olen minkään alan erityisasiantuntija. Olen aiemmin kirjoittanut koirasta ja koirien kouluttamisesta, Terholan talon pikkurempoista jne. En ole juurikaan kiinnostunut vaatteista enkä sisustuksesta, lähinnä ne on vaivalloisia asioita. Mistä siis voisin kirjoittaa? Itsestäni varmasti ja omista ajatuksistani. Kerron sitten jos löydän jotakin muuta mielenkiintoista.

Mistä aiheesta et postaa mielelläsi? Kenestäkään ulkopuolisesta niin, että he ovat varmasti tunnistettavissa. Luvan kanssa sitten asia erikseen.

Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? Välillä vähän turhankin kriittinen. En kirjoita täydellistä suomen kieltä, eikä se ole tarkoituskaan. Valokuvatkaan eivät ole ammattilaisen ottamia. Tarkoitus on kuitenkin pitää hauskaa ja purkaa ajatuksiani. Jätän useamman artikkelin julkaisematta kriittisyydeni vuoksi, kuin että julkaisisin sen.

Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? Stressaan siitä, että saanko päivittäisen postauksen tehtyä nyt tämän 365-haasteen myötä. Otan kuvia blogia ajatellen ja joskus yritän lähteä ihan ottamaan kuvia lähiympäristöstä ihan tarkoituksella. Suurin osa kuvista on kuitenkin oman elämän dokumentoimista ja ne päätyvät sitten valkkaamisen läpi tänne. Käytännössä laitan parhaimmat otokseni Instagramiin ja tänne. Kirjoittamiseen täytyy myös varata aikaa päivän aikana/illalla ja kun olemme yhdessä miehen kanssa, niin se tuntuu joskus vaikealta, kun meillä on aina niin paljon tekemistä ja ajelemme pyörillä sinne tänne, varsinkin Oulussa!

Blogin kautta olen saavuttanut: Varmuutta kirjoittamiseen, mutta olen saavuttanut sitä myös päiväkirjojen ja kirjeidenkin kirjoittamisen kautta. Tämäkin taitaa jäädä myöhemmäksi vastattavaksi. En ole mielestäni saavuttanut blogin avulla yhtään mitään. 😀 Kerron jos tämä muuttuu!

Blogisalaisuutesi: En tiedä onko minulla semmoista … hmm… Tai on. Olen piilottanut n. 25 arkaluontoisempaa blogikirjoitusta eräästä parin vuoden takaisesta rakkaudesta, joka satutti todella kovasti.

Suosikkisovellukseni: Mobiilissa kuvankäsittelyyn Enlight, ja tietenkin Instagram. Tietokoneella Spotify. Oi, olipas tylsää. Kännyssä ykkönen tietenkin Twitter, muttei se taida liittyä nyt bloggaamiseen millään tavalla.

Lempibloggaajasi: Olen huono lukemaan blogeja. Haluaisin lukea jonkun ystävän/kaverin kuulumisia. Joskus etsin hakusanoilla Afrikka-aiheisia blogeja ja olen niitä muutaman löytänytkin. Suurin osa blogeista blogsfäärissä on näitä sisustus/fitness/laihdutus/muoti-blogeja. Minua ei kiinnosta mikään näistä aiheista. Saa vinkata, jos löytyy jotakin mielenkiintoista? Hei sinä joka luet tätä, bloggaatko itse? Vinkkaa minulle blogistasi! 🙂

Mikä erottaa blogisi muista blogeista? Joni oli vastannut, että se, että blogi on hänen omansa. Järkevä vastaus. Minulla varmasti se, että tämä ei toistaiseksi ainakaan sisällä sisustusta, fitness/laihdutus-juttuja tai muotia. Tosin olen joskus postannut kuvan kirpparilöydöistäni, mutta nekään eivät ole blogini päätarkoitus. 

Paras blogimuistoni: Artikkelini Kakslauttasesta sai huikeita lukijamääriä. Sen jälkeen siirsin blogini Joomlan-alustalle ja vielä kerran takaisin WordPressiin ja lukijamäärät hävisivät laskureista. Artikkeli on yhä olemassa täällä sivustolla. Jos haluat lukea sen > mene tänne.

Kenet haastan mukaan? Virvan nyt ainakin. Ja vaikkapa sinut, joka luet tätä nyt. Linkkaa/vinkkaa minulle, jos teet Blogipäiväkirjahaasteen minun kehoituksestani, olisi kiva lukea se! 🙂

 

Licentia liquendi – Liberty of speaking

 

You may also like...

5 Comments

 1. Vinkkaan blogistani 🙂 En kirjoita sitä oikealla nimelläni, mutta tunnet minut (tavallaan). Blogi ei varmasti kerro fitnessistä eikä vaatteista eikä takuulla mistään ns. kivasta ja kepeästä. Se on masennusblogi, alkujaan terapiablogina aloitettu, mutta toistaiseksi/”terapiaa odotellessa”, myllään tätä masennusta. En yleensä edss suosittele koko paikkaa, koska se on niin, noh, masentavaa luettavaa. Mutta jos kiinnostaa, niin tervetuloa. Olet kuitenkin tässä matkalla hetkittäin ollut. Tavallaan.
  Huvittaisi lähteä mukaan 365-haasteeseen, mutta viime aikoina on blogin kirjoittaminen ollut jostain syystä hankalaa. Alkuaikoina kirjoitin päivittäin…

  1. minnamoira says:

   Hei Maria! Tunnistan sinut! Ihana kun löysit blogiini. Tule mukaan 365-haasteeseen, itsellänikin jäi kirjoittaminen… tiedäthän miksi. Palaan blogiini pian. Itse asiassa tulin tänne työstämään uutta kirjoitusta. Nähdään! <3

 2. Virva Chido Makaza says:

  Haasteeseen vastattu! 🙂

  1. minnamoira says:

   Vau, tosi kiva juttu! Menenkin heti lukemaan sen! (olisit vaan laittanut linkinkin mukaan… 😉 )

   1. Virva Chido Makaza says:

    Jaa niin se mun blogin. 😀 No mä laitan sen blogin ossan, en pelkästään sitä ystäväkirjaosuutta, kyllä se sieltä löytyy. https://hupenyuchido.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *