AVMedia

Itsearviointi – Kuvankäsittelytuotannon toteuttaminen

Olin kuvannut aiemmin perinteisellä filmikameralla ilman mitään osaamista valotuksesta jne. Tässä koulussa sain ensimmäistä kertaa opetusta aukon säätämisestä, valotuksesta, valoista jne. Nyt osaan ottaa järjestelmäkamerani erilaiset säätömahdollisuudet käyttööni ja opetella valokuvausta lisää. Ei minusta siltikään valokuvaajaa tule, mutta osaan nyt hieman myös käsitellä ja parannella kuvia, mikäli ne eivät ole ihan täydellisiä. Saan otettua käyttökelpoiset kuvat nettisivuja varten, vektorointia ja muuta grafiikkaa varten. Mitään erityisiä taideteoksia niiden ei mielestäni tarvitsekaan olla.

Ennen koulua en osannut kuvankäsittelystäkään juurikaan mitään ja nyt kuitenkin Photoshopin käyttö sujuu kohtalaisesti, ainakin ihan perusmuokkauksien kohdalta. Oikeat resoluutiot, kuvakoon muokkaus ja rajaus, CMYK/RGB-värimaailmat ja printti tai web-käyttötarkoituksen mukainen kuvan tallennus.

Ohjelman käyttömahdollisuudet ja lisäopiskelun mahdollisuus ovat rajattomat, mutta jos vertaan Photoshopia ja Illustratoria, on Illustrator on silti ykkössijalla näistä kahdesta. Nykyään avaan Photaria vain siinä tapauksessa, kun tarvitsen kuvaa töissä johonkin, en harrasta ohjelman kanssa kotona mitään erityistä ja päinvastoin välttelen sitä viimeiseen asti. Ohjelman logiikka ei ole auennut minulle oikein. Kaipaan lisää opastusta tästä, haluaisin tietää mitä ohjelmalla edes voi tehdä, sillä minulla ei ole siitä käsitystä. Käsityksen saa varmasti järjestelmällisesti ohjelman valikoita opiskelemalla.

You may also like...

1 Comment

  1. […] ITSEARVIOINTI: Kuvankäsittelytuotannon toteuttaminen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *