AVMedia

#energyVAT videoiden toteutus

Pienen googlettelun päätteeksi löysimme animaatio-ohjelman nimeltä VideoScribe. Tutustuimme ohjelmaan ja teimme ensimmäisen animaatiovideon sillä. Tähän meni päivä.


Jatkoimme toisella videolla, joka on seuraavanlainen:

(video)

 

Tämä on siis se kaavailemamme 40 sekunnin lyhyt herättely/markkinointivideo. Olimme videoon erittäin tyytyväisiä ja tajusimme tehneemme turhaa työtä jälleen kerran kokonaisen päivän, edellisen videon kanssa. Hylkäsimme siis tuon virheellisen ja kamalan monimutkaisen ja sotkuisen videon ja palasimme takaisin alkuun.

Seuraavaksi saimme tehtyä yli 2 minuutin videon, jossa selvitetään koko arvonlisäveron toimintaperiaate, kuten se on kansalaisaloitteeseen kirjoitettu. Video on toki hyvin pelkistetty versio pitkästä tekstistä, jossa on monta eri kohtaa, mutta onnistuimme tässä huomattavasti paremmin, kuin ensimmäisessä yrityksessämme.

Video tässä:

(video)

Asiakkaan kanssa keskusteltuamme poimimme kolmannen videon aiheeksi yhden asian, joka vetoaisi ihmisiin ja johon jokainen voisi samaistua, nimittäin asumiskustannukset. Tästä videosta tuli myös lyhyt, alle 40 sekuntia, mikä on hyvä asia. On tärkeää, että videot pidetään niin lyhyinä kuin mahdollista, sillä ihmiset eivät halua keskittyä pitkiin videoihin.

Kolmas video on tässä:

(video)

Palkkasimme videoihin tekstinlukijaksi ulkopuolisen tuttavan; paikallisradiossa työskennelleen radioäänen, jolla on miellyttävä, pehmeä ja selkeä puheääni. Nauhoitukset tehtiin alle kahdessa tunnissa ja ottoja tehtiin vain muutama. Yhteistyökumppani Anu editoi äänet ja yhdisti videoihin, en siis ollut osallisena tässä prosessissa.

Pohdintaa

Asiakas sai videot ja nettisivut toimitettuna itselleen. Asialla oli kiire, sillä kansalaisaloite on menossa umpeen 15.6.2015. Videot ja sivut ovat olleet asiakkaalla nyt käytettävissä kuukauden päivät, mutta hän ei ole osannut käyttää näitä tarpeeksi hyväkseen. Markkinointitoimenpiteisiin ei ollut sopimusta, mutta jotta asiakas saisi videoista ja sivusta täyden hyödyn, tulisi hänen nyt jakaa linkkejä sosiaalisessa mediassa ja tarjota haastattelumahdollisuuksia eri lehdille. Olemme kehoittaneet asiakasta tähän, mutta iästään ja IT-taitojensa vuoksi hän kokee varmasti tämän hankalaksi. Asiakkaan mielikuva tuntui olevan, että kun videot tehdään, takaa se automaattisesti näkyvyyttä asialle. Näinhän ei valitettavasti ole.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *