Korpimaa*

Kirjailija Sari Peltoniemi vierailee Kainuussa

Kirjailija Sari Peltoniemi tulee vierailulle Kainuuseen Kirjan ja Ruusun päivänä 23.4. Hän vierailee Ristijärven keskuskoululla, Paltamon Korpitien koululla ja Kajaanin kaupunginkirjastossa. Peltoniemi on palkittu lasten- ja nuortenkirjailija, joka käyttää teksteissään aineksia suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteestä.

Peltoniemen vierailu toteutuu osana Lukusilta Ristijärveltä Paltamoon -hanketta, jonka tavoitteena on ollut syksystä 2014 kevääseen 2015 luoda lukupiiritoimintaa kouluille. Hankkeeseen ovat osallistuneet 3.–4.- ja 8.-luokkalaiset Ristijärveltä ja 4.- ja 8.-luokkalaiset Paltamosta. Lukusilta-yhteistyö huipentuu kirjailijavierailuun kirjan ja ruusun päivänä.

Lukusillassa on opeteltu lukupiiritoimintaa, tehty kirjamaistijaisia ja kirjavinkkejä toisen koulun oppilaille, kokeiltu draaman ja lukemisen yhdistämistä, kirjoitettu lyhyitä tekstejä ja kirjallisuusarvioita sekä valmistettu kirjatrailereita.

Hankkeen kautta äidinkielen ja kirjallisuuden tunneille on ollut mahdollista saada samanaikaisopettajaksi toinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Minna Pyykkönen, Lea Portano, Teuvo Heikura, Henna Husso/Aino Nuortimo ovat saaneet sanataiteelliseksi opettajakumppanikseen Teija Mursulan. Tavoitteena on ollut saada oppilaat tutkimaan ja pohtimaan lukemaansa sekä innostaa lukemisen pariin. Hanketta on koordinoinut Ristijärven kirjasto ja sitä on rahoittanut Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Sari Peltoniemi Kainuussa 23.4.2015:

8.30–10.15 Ristijärven keskuskoulu

11.00–13.00 Paltamon Korpitien koulu

14.00–15.00 Kajaanin kaupunginkirjasto

Lisätietoja: Teija Mursula, puh. 040 589 7197

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *