Korpimaa*

Ujosta tytöstä burleskitaiteilijaksi

web_EOS300D 001Ranskankielinen sana burlesque merkitsee liioitellun hullunkurista, ilveilevää ja pilailevaa. Tässä tanssitaiteen lajissa sekoittuvat tanssi, musiikki, teatteri ja striptease, mutta vaikka aiemmin 1930-40 luvulla burleski muistutti enemmän stripteasea, niin nykyisin se ei ole burleskin idea. Burleski on glamouria ja nostalgiaa, ja sen tarkoitus ei ole kiihottaa, vaan viihdyttää. Tanssin aikana ihon paljastaminen ei ole olennaista, mutta sen sijaan kiusoittelu on.

Janita Boström ihastui burleskiin jo peruskoulu-ikäisenä, mutta ei vielä tiennyt silloin, missä tällaista tanssia voisi oppia. Kajaanin HH Dancehouse järjesti kuitenkin syksyllä 2012 burleskin tanssikurssin, jolle Janita osallistui ja pian sen jälkeen taitelija Kiss Kiss Forbid`n syntyi. 22-vuotiaalla taiteilijalla on jo esiintymisiä harvakseltaan ja hän tekee itse koreografiansa. Tanssiharrastuksensa myötä Janita on opetellut myös ompelemaan, sillä burleskiin kuuluvat olennaisesti seksikkäät sukkanauhat, korkokengät, kauniit korut ja tasselit, eli rintoihin kiinnitettävät tupsut. Vaikka burleski mielletään naisten esittämäksi, niin miesesiintyjiäkin kuulema löytyy.

Parasta harrastuksessa on kokonaisuus ja esiintymisen tuoma adrenaliini, johon jää tavallaan koukkuun. Olen oikeasti ujo ihminen, mutta lavalla minulla on rooli, jonka taakse kätkeydyn, paljastaa Janita. Itsensä ja oman vartalon rakastaminen on osa burleskin ihanuutta, ei tarvitse sopeutua yhteen muottiin, vaan kaikki vartalot ovat kauniita koosta ja iästä riippumatta. Burleski voi olla kaunista, se voi olla rumaa, se voi olla hassua ja vähän tuhmaakin, mutta se on aina tyylikästä, kertoo Kiss Kiss Forbid’ n.

Kiss Kissin idoleita ovat suomalainen LouLou D’ vil ja amerikkalainen Dita von Teese. LouLou D’ vil voitti vuonna 2013 maailman burleskimestaruuden, Miss Exotic World – tittelin Las Vegasissa, Yhdysvalloissa. Tanssija Dita von Teese on puolestaan tunnettu ex-miehestään Marilyn Mansonista ja näyttelijänrooleistaan useissa elokuvissa.

Burleskitaitelijat Kiss Kiss Forbid’ n ja Booby Starlight esiintyivät lauantaina 13.09.2014 Ravintola Ballsin Rockin´Balls-tapahtumassa. Kiss Kiss kertoo, että ihmiset ovat aina ottaneet hänet vastaan hyvin, eikä ongelmia ole ollut, vaikka jotkut eivät burleskia ymmärräkään. Palaute on ollut aina positiivista ja on ihmetelty, että vau, tämmöistäkin on olemassa, hän kertoo.

Nyt Kiss Kiss Forbid’ n on ehdolla Suomen viralliseksi Pin-up tytöksi numerolla 8. Äänestää voi täällä (Iltalehti). Eniten yleisön ääniä saanut voittaja palkitaan Lahdessa 4-5-10.2014, Pin Up Finland 2014 – kisassa.

Burleskiesiintymisen voi tilata polttarihin tai syntymäpäiväjuhlille, mutta ne ovat yleisiä myös osana isompaa tapahtumaa, festivaalia tai ravintolan livebändi-iltaa. Kiss Kiss Forbid`n saa kiinni Facebookista tai sähköpostitse Janita Janita-_- [AT] hotmail.com.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *