Korpimaa*

Viikonlopun vinkki: Kirpputoreja kotipihoilla

Tulevana lauantaina vietetään kuudetta Siivouspäivää. Ensimmäisen kerran Siivouspäivä järjestettiin vuonna 2012, jonka jälkeen niitä on pidetty kaksi kertaa vuodessa. Siivouspäivänä kuka tahansa voi pistää pystyyn kirpputorin vaikkapa omalle pihamaalleen.

 

Mutta mihin tarvitaan Siivouspäivää, kun kuka tahansa voi milloin tahansa pistää esimerkiksi autotallikirppiksen pystyyn. Siivouspäivän idea on alleviivata, että jollekin vanha ja hyödytön voi olla toiselle todellinen löytö. Samalla päivä ottaa kantaa kertakäyttökulutukseen ja saa varmasti kierrättämisen ja kirpputorien ystävän hykertelemään onnesta. Päivä on erinomainen tilaisuus kokeilla kotikirppiksen pitämistä, kun ihmisiä on todennäköisemmin enemmän liikkeellä tapahtuman vuoksi. Samalla saattaa päästä ylimääräisestä tavarasta eroon.

Siivouspäivällä ei ole yhtä virallista järjestävää tahoa. Jokainen päivään osallistuva on itse oman tapahtumansa järjestäjä ja vastuussa siitä. Myyntikojua voi pitää yksityishenkilöt yksin tai yhdessä, seurat sekä järjestöt. Ammattimaisesti kirpputoritoimintaa harjoittaville tai uuden tavaran kauppiaille päivä ei kuitenkaan ole tarkoitettu. Oman kirpputorinsa voi käydä lisäämässä kartalle Siivouspäivän verkkosivuilla www.siivouspaiva.com. Samasta osoitteesta löytyvät kätevästi koko Suomen Siivouspäivän viettäjät.

Kajaanissa löytöjä voi käydä tekemässä löytöjä kolmessa kohteessa:

  • Pihakirppis, Hoikankatu 14, avoinna 10.00 – 15.00. Vaatteita, asusteita, lastenvaatteita ja -tarvikkeita, huonekaluja, kodin pientavaroita, leluja, pelejä, ja kirjoja.
  • Komiahon Kirppis, Ahontie 5, avoinna klo 11.00 – 15.00. Vaatteita, asusteita, kodin pientavaroita, cd-levyjä ja elokuvia.
  • Päivöläntien kirppis, Päivöläntie 4, avoinna klo 12.00 – 16.00. Vaatteita, asusteita, huonekaluja, kodin pientavaroita, leluja, pelejä ja cd-levyjä.

Lisätietoja:
Siivouspäivän verkkosivut

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *