Vihreat

Vihreät linkit (arkistoon)

Vihreät linkit

 www.sahkoautot.fi

1 litra bensiiniä = 2,4 kg hiilidioksidia. Hiilidioksidi on pahimpia ilmastonmuutosta kiihdyttäviä kasvihuonekaasuja. Tieliikenteen vastuulla on yli viidesosasta hiilidioksidipäästöistä: yksi bensiinilitra tuottaa 2,4 kiloa hiilidioksidia – vuodessa perheauto tuottaa tuhansia kiloja hiilidioksidia. Sähköauto on ainoa auto, jolla voit täysin nollata autoilun CO2-päästöt omalta osaltasi. Voit ajaa vaikkapa tuuli- tai vesivoimalla tehdyllä sähköllä — ja puhtaalla omallatunnolla! 100 000 sähköautoa käyttäisi vain 0,5% Suomen sähkönkulutuksesta. Tutustu sivustoon ja ilmoita itsesi jonoon sähköauton vastaanottajaksi.

Lapsille energiajuomia ei suositella niiden kofeiinipitoisuuden vuoksi. Pienikin kofeiinimäärä voi aiheuttaa lapselle haitallisia vaikutuksia. Juomat aiheuttavat mm. levottomuutta ja käyttäytymishäiriöitä. Suomessa energiajuomia kuitenkin markkinoidaan voimallisesti lapsille ja nuorille. Energiajuomat vaikuttavat lapsen ja nuoren koko päivärytmiin heikentämällä unen laatua ja määrää. Energiajuomilla on lisäksi vaikutusta terveelliseen ruokailuun. Siemailutyyppinen nauttiminen aiheuttaa lisäksi hampaiden reikiintymistä ja eroosiota.  Energiajuomia ei suositella lapsille. Ne on todettu terveelliseen ruokavalioon kuulumattomaksi Suomessa vanhempien ja opettajien arkikokemukset tukevat energiajuomien myynnin rajoittamista. Lisäksi monet vanhemmat ovat huolestuneita energiajuomien linkittämisestä siidereihin ja lonkeroihin. Toiset energiajuomatölkit muistuttavat ulkonäöltäänkin lonkero- ja siideritölkkejä.

Tulosta ja allekirjoita kannatusilmoitus energiajuomat alle 16-vuotiailta kieltävään kansalaisaloitteeseen, Paltamossa allekirjoittamasi ilmoituksen voi palauttaa Paltamon 4H yhdistyksen toiminnanjohtajalle Anu Niskaselle, tai minulle. Meidät molemmat tavoittaa Työvoimatalolta päivittäin. Linkki lomakkeeseen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *