Blogi

Inspiraatio

Sain tunnukset tänne Kainari blogeihin jo kolmisen päivää sitten, mutta ramppikuume kasvoi sen verran korkeaksi että sain aloitettua vasta nyt.

Hyvä kirjoittaja kuulema kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta ammattimaisesti, mutta ongelma kirjoittamisessakin on se, että ilman aihetta on hankala kirjoittaa. Tai jos niitä aiheita on liikaa, niinkuin minulla tuppaa aina olemaan. Tänään se kuitenkin iski, siis inspiraatio, ja rynnin vauhdilla kotiin töistä, äidin luota ja koiranpissityksen kautta koneen ääreen. Pitää osata käyttää hyödyksi draivi tai työn imu, kun sitä on.

Kainuun Sanomissa oli tänään vierailevan kolumnistin kirjoitus aiheesta opintojen ohjaus. Se pisti miettimään, nimittäin aikoinani lukiossa selitin innostuneena opinto-ohjaajalleni, miten halusin tehdä jotain merkityksellistä elämässäni, olla niinkuin jonkin sortin maailmanparantaja. Opo naurahti kyynisesti ja totesi, että kannattaisi hankkia joku oikea ammatti, sillä kaikki nykyajan maailmaparantajat istuvat lähipubissa tuoppi kourassa.

Hylkäsin unelmat vapaa-ehtoistyöstä Afrikasta, “ajauduin” opiskelemaan kauppaa ja töihin talous-hallinnon & asiakaspalvelun tehtäviin ja olen nyt kymmenen vuotta tehnyt töitä alalla joka ei oikeastaan kiinnosta. Kiinnostaa sen verran, että olen hyvä siinä, jos haluan, mutta ei kiinnosta sen vertaa, että jaksaisin vaivautua tekemään siitä uraa itselleni. Jos semmoista nyt sitten voi enää tässä iässä sanoa haluavansa tehdä.

Kolmen kympin kriisi tuli ja meni ja nyt ennen neljäkymppisiä, aloin miettimään että kannattaisi ehkä kuitenkin tarkemmin miettiä, mitä sillä loppuelämän työurallaan tekee. Joten minä siis aion tehdä tasan sitä mitä haluan, parantaa maailmaa, toteuttaa haaveita ja olla sitten vaikka tekemättä mitään, vaikka se rahallisesti tässä yhteiskunnassa ei oikein kannata. Siis, jos aikoo pitää koiran hengissä, polttoainetta Opelissa ja maksaa vuokra-emännälle vuokransa.

(julkaistu Kainuun Sanomien blogissa)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *